ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Leoparlar özgürlüğüne kavuştu

Leoparlar özgürlüğüne kavuştu
YAYINLAMA: 25 Kasım 2022 / 12.48
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2022 / 12.48
İsrail hayvanat bahçesinden yırtıcı hayvanların getirildiğini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesi ziraat mühendisi Özgül Yazıcı, üç aslan, iki kaplan, iki leopar ve bir jaguar 2002 yılında getirildi.

Tüm yırtıcılar için yazlık ve kışlık olmak üzere iki bölüm hazırlandığını söyleyen Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Kışlık bölümlerinde ısıtma sistemleri var, yazlık da ise serinlemeleri için havuzda birlikte üstü açık geniş bir alan oluşturuldu. Leoparlar kedigillerden, çok iyi bir tırmanıcı olduğundan saatte 60 km hız yapabilen ve sıçrama mesafesi 6 metre yatay, 3 metre dikey ve iyi bir yüzücü hayvanlardır. Leoparların bu özelliklerini dikkate alarak üstü ve yanları tamamen kapalı çok güçlü demir çitlerle çevrili ve damper santim kullanılarak yazlık ve kışlık barınak çalışması tamamlandı. Yaklaşık 14 aydır kışlık bölümlerinde olan leoparlar yazlık bölümlerine bırakıldı. İsimleri Burcu ve Burak olan leoparlardan Burcu hamile ve bir haftaya kadar 3-4 yavrunun dünyaya gelmesi bekleniyor.”

Zürafaya eş aranıyor

Şakir adlı zürafanın bir yaşında iken Ankara’dan getirildiğini söyleyen Yazıcı, “Zürafa tek olduğundan huzursuz ve durgundu. Biz de yanına yoldaş olsun diye Timur adında yaşıtı olan bir lama bıraktık. Bu günlerde Şakir’e eş arıyoruz. Yeni gelecek olan jaguarlar içinde yazlık ve kışlık barınak çalışması başladı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *