ANASAYFA arrow right Dünya

Le Monde gazetesi: Macron, ‘görülmemiş bir siyasi mesaj verdi’

Le Monde gazetesi: Macron, ‘görülmemiş bir siyasi mesaj verdi’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’nin terör örgütü olarak değerlendirdiği YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri’ne destek ifadelerine ilişkin
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’nin terör örgütü olarak değerlendirdiği YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri’ne destek ifadelerine ilişkin tartışmalar sürüyor. Le Monde gazetesi, Macron’un “görülmemiş bir siyasi mesaj verdiğini” belirtti.
Le Monde gazetesi “Macron, Kürtlere Fransa’nın ‘desteği’ konusunda güvence verdi” başlığını kullandığı haberinde, Fransa Cumhurbaşkanı’nın “Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerle savaşan Türkiye ile bir diyaloğun kurulabimesini arzuladığını” yazdı.
Macron’un “Kürt askeri sorumluların ve SDG’ye bağlı sivil kurumların yetkililerinin bulunduğu heyeti Elysee Saray’ında kabulünde, görülmemiş bir siyasi mesaj verdiğini” belirten gazete, görüşmenin ardından Elysee tarafından yapılan açıklamada da, Macron’un heyete “Fransa’nın desteği yönünde güvence verdiğinin” belirtildiğine dikkat çekti.
Fransız gazetesi, “Paris’in dile getirdiği destek, SDG’nin kendisini Ankara’nın gerçekleştirdiği askeri taarruz nedeniyle her zamankinden daha fazla tehdit altında göründüğü bir sırada geldi” yorumunu yaptı.
Ankara’nın SDG’yi PKK’nın bir uzantısı olarak gördüğüne işaret edilen haberde, Türkiye’nin Afrin’den sonra Menbiç’e yönelmesi olasılığına değinilirken, kentin çevresindeki ABD askeri varlığına da dikkat çekildi.
Bu arada, Macron tarafından kabul edilen heyet üyelerinin, Fransa’nın bölgeye asker göndereceği güvencesini verdiğini söylediklerini ancak Elysee tarafından yapılan açıklamada bu hususa yer verilmediği belirtilerek, Macron’un Fransa’nın PKK’ya karşıtı tutumunu ve Türkiye’nin güvenliğine verdiği önemi ifade ettiği kaydedildi.ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *