ANASAYFA arrow right Siyaset

Lavrov: Batı'daki protesto eylemleri Rusya'ya kıyasla çok daha sert bir şekilde bastırılıyor

Lavrov: Batı'daki protesto eylemleri Rusya'ya kıyasla çok daha sert bir şekilde bastırılıyor
YAYINLAMA: 03 Şubat 2021 / 19.31
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2021 / 19.31
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelerde protesto eylemlerinin Rusya'ya kıyasla çok daha sert bir şekilde bastırıldığını söyledi.

Moskova'da Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi'yle bir araya gelen Lavrov, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Rus aktivist Aleksey Navalnıy'a destek amacıyla düzenlenen gösterilere yönelik müdahale konusunda Batılı ülkelerden gelen eleştirilere yanıt verdi.

Batılı ülkelerde polisin, izin verilmeyen, bildirim yapılmayan veya bildirim yapılması halinde hükümet tarafından belirlenen davranış prosedürünü ihlal eden her türlü eylemi engelleme hakkına sahip olduğunun altını çizen Lavrov"Almanya, Fransa, ABD ve diğer ülkelerde, göstericiler yola girdiklerinde ve trafiğin normal akışını engellediklerinde, birkaç yıl hapis cezası, binlerce euro'luk para cezası gibi çeşitli ceza tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. Polis de, göstericilere karşı bizim kolluk kuvvetlerimize göre çok daha sert müdahale ediyor" dedi.

'Batı'da Navalnıy davasıyla ilgili histeri çok üst seviyeye çıktı'

Navalnıy'la ilgili olanlar da dahil Rusya'daki olayların Batı'da tek taraflı olarak aktarıldığını kaydeden Lavrov, "Navalnıy davasıyla ilgili Batı'da yaşanan histerinin çok üst seviyeye çıktığını görüyoruz. Batı'da gösteri, miting ve her türlü protestoların düzenlenmesiyle ilgili kanunların Rusya'dakilerden çok daha sert olduğu toplumdan kati biçimde saklanıyor" ifadelerini kullandı.

"Rusya'nın Batılı temsilcilerin kullandığı aleni şekilde kibirli ve uygunsuz söylemlere daha agresif bir tepki verebileceğini düşünenleri anlıyorum ancak biz diplomatik, siyasi kültürde kaba söylemlere yönelmeye alışkın değiliz. Biz kibar insanlarız ve nazik ve kültürlü bir şekilde hedeflerimize ulaşmaya, adaleti sağlamaya alışığız" diye devam eden Lavrov, Rusya'nın nazik tutumunu zayıflık göstergesi olarak görenlerin çok büyük hata yaptığını vurguladı.

'Rusya ve Batı'daki müdahalelerin farkını gösteren bir videoyu Borrell'e gönderdim'

Bu arada Lavrov, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e Rusya ve Batı'daki yasadışı eylemlerin dağıtılması sırasındaki yaklaşımlar arasındaki farkı gösteren bir video gönderdiğini anlattı.

Cuma günü Moskova'yı ziyaret etmeye hazırlanan Borrell'in Rusya ve Batı'daki somut olaylara dayanılarak oluşturulan 'objektif tablonun' Moskova tarafından nasıl görüldüğünü bilmesini istediklerini söyleyen Lavrov, videonun bir kopyasını şu anda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanı olan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde öncülüğündeki heyete verildiğini ekledi.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *