ANASAYFA arrow right Güncel

Kuyumcular, siftahsız dükkân kapatıyor

Kuyumcular, siftahsız dükkân kapatıyor
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2020 / 21.34
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2020 / 12.31
384 lira olan altının gramı son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Çeyrek altın 615 liradan, yarım altın bin 226 liradan ve Cumhuriyet altını ise 2 bin 586 liradan satışa çıktı

İşlerin çok kötü olduğunu anlatan Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, siftah etmeden dükkan kapattıklarını söylerken, altın fiyatlarının daha da yükseleceğini belirtti. “Altın ihracatı yok, üretim durdu. İstanbul’daki büyük kuyumcu atölyeleri kapalı. Dolayısıyla vitrinleri dizmiyoruz, satış yapamıyoruz, sabahtan akşama kadar oturuyoruz” dedi.

Halkımızın, krizi çok iyi yöneten devletimize güvenmesi gerekiyor

Koronavirüs nedeniyle çoğu kuyumcunun vitrinini dizmediğini ifade eden Özdinç, “En büyük sıkıntı paradır. Çünkü para elimize değdikçe izolasyonumuzu sağlamak güç oluyor. Evlenen olmadığından düğünde yok. Bu hafta Anneler günü ve satış yapabilir miyiz diye düşüncesindeyiz. Altın alımı lüks bir alım olduğundan ikinci plana atıldı. Şu anda vatandaşlar daha çok temel gereksinimlerini karşılayacak gıda gibi ürünler stoklama başladı. Halkımızın, krizi çok iyi yöneten devletimize güvenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları ilerleyen zamanlarda daha da yükselecek

Kuyumcuların siftahsız dükkan kapattığının altını çizen Başkan Özdinç, “İnsanlarda nakit paranın olmaması, işsizlik oranlarının artması, işten çıkarılanların artması ister isteme ekonomiye yansıyor. Bir ay daha sabredersek işlerin açılacağını düşünüyoruz. Ancak bir aya kadar altın ne olacak? Çünkü Çin ve Amerika birbiri ile sataşmaya devam ederse altın fiyatlarının yükseleceğini düşünüyorum. Eskiden Türkiye’de bir kriz olduğunda altın yükselirdi, ama şimdi yükselmiyor. Dünyada gelişmelere ve olaylara bağlı olarak yükseliyor veya düşüyor” tespitinde bulundu.

Altına yatırım yapmak her zaman daha karlı ve avantajlıdır

Dolar ile altının birbiri ile bağlantılı olduğuna dikkat çeken Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, konuşmasına şöyle devam etti: “Altın her zaman dolar ile doğru orantılı olarak yükselir. İnsanlara altın alın dememizde ki amaç bu. Çünkü dolar 1 lira yükselirse altın 3 yükselir. O nedenle altına yatırım yapmak her zaman daha karlı ve avantajlıdır.”

Artık teknoloji sevdasından vazgeçmeliyiz

Başkan Özdinç, Anneler Günü’nde altın alınmasını tavsiye ederken, “Geçen yıl Anneler Günü’nde alınan bir bilezik 2 bin 500 lira iken şu anda 3 bin 700 lira. Bir yıl içerisinde bin 250 lira kar elde etmiş. Ya da geçen yıl 2 bin 500 liraya bir telefon aldı, bir sene sonra ne kadara satacak? Belki de aldığı fiyatın yarısına bile değil. Neden insanlarımız kıymet bilmiyor, neden geleceğine birikim yapmıyor? Artık teknoloji sevdasından vazgeçmeliyiz” diye açıklama yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *