ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuyumcular hırsızlık olaylarına karşı uyarıldı

Kuyumcular hırsızlık olaylarına karşı uyarıldı
YAYINLAMA: 21 Nisan 2021 / 16.15
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2021 / 16.15
Artan ekonomik kriz ve işsizlik adi suçların artmasına neden olurken, kuyumcu soygunlarında son zamanlarda artış olması dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde iki ayrı kuyumcu dükkanının soyulduğunu belirterek güvenlik sistemlerinin yetersizliğine dikkat çeken Kuyumcular Odası Başkanı Coşkun Budak, işyeri sahiplerinin güvenlik önlemi alması gerektiğini açıkladı. işsizliğin hızla arttığı şu ortamda hırsızlık olaylarının da artığına dikkat çeken Budak sözlerine şöyle devam etti: “Esnaf hırsızlık olaylarına karşı kendi güvenlik sistemini oluşturmalı. Olası bir hırsızlık olayında mağdur olmaması için bunu yapmaları şart.

İşyerinde sürekli iki kişi bulunması biri müşteriyle ilgilenirken diğerinin dükkanla ilgilenmesi, varsa ikinci şahısları takip etmesi gerek. Veya durumunda şüphelenilen varsa derhal polise bildirmeli. Esnaf üç türlü güvenlik önlemi almalı. Gündüz, gece ve uzun süreli tatiller için ayrı ayrı önlem almalı. Alarm sistemleri sağlıklı olmalı. İşyeri sahibi sürekli komşusu ile birlikte hareket etmeli. Esnaf güvenlik için gerekli önlemi almaktan kaçınmasın. Aksi halde ileride mağdur olabilir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *