ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kütüphanelere ilgi giderek azalıyor

Kütüphanelere ilgi giderek azalıyor
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2020 / 17.19
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2020 / 17.19
Gaziantep’teki kütüphanelerden öğrencilerin dışında sivil halkın faydalanmadığı belirtilirken, öğrencilerin çoğunun da ödevlerini yapmak amacıyla kütüphaneye geldiği vurgulandı.

Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selahattin Aksoy, halkın okumaya olan ilgisizliğinin dikkat çekici olduğunu belirtti. Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selahattin Aksoy, halkın okumaya olan ilgisizliğinin dikkat çekici olduğunu belirterek, kütüphanedeki kitapların künyelerinin bilgisayar ortamına aktarılarak okuyuculara daha hızlı hizmet sunacaklarını ifade etti.

Gaziantep İ! Halk Kütüphanesi Müdürü Selahattin Aksoy konuyla ilgili Sabah'ın sorularını yanıtlarken, yılbaşından bu yana 151 bin 862 kişi tarafından ziyaret edilen kütüphanenin 955 kayıtlı üyesi bulunduğunu, kayıtlı üyelerin yılbaşından bu yana 17 bin 636 kitabı ödünç alarak yararlandıklarını açıkladı. Aksoy, Türkiye'de 20 kütüphanede bilgisayar sistemine geçildiğini belirterek, aynı sisteme kendilerinin de geçmek için kitapları kaydetmeye devam ettiklerini söyledi.

Önümüzdeki yıl bilgisayarlı sistemle hizmet vereceklerini açıklayan Aksoy, “Bu sistem sonucu internete de bağlanacağız. Bu sayede kütüphanedeki kitaplar arasında internet üzerinden arama yapılabilecek. Aranılan her konuda bilgi sahibi olunacak. Kütüphanede dinden siyasete, ekonomiden ticarete, tarihten edebiyata, felsefeden güzel sanatlara kadar, her konuyla ilgi kitaplar mevcut" dedi. Aksoy, “Halk Kütüphanesi ama halk yok, sadece öğrenciler geliyor. Acaba vatandaşlar, 'Burası sadece öğrencilere hizmet ediyor' diye mi düşünüyor?" diye konuştu.

Kütüphanede halen 33 bin kitap bulunduğunu kaydeden Selahattin Aksoy, okuma salonlarında sadece öğrencilerin faydalandığını ifade ederek, “Kütüphaneden öğrenciler faydalanıyor, fakat bunlar da ödevleriyle ilgili geliyor. Bizim en büyük sorunumuz, öğrenci ödevinin olduğu kitaptaki yaprağı yırtıp alıyor. Böyle cahillik ve sorumsuzluk olur mu? Öğrencilerin bu alışkanlığa artık son vermesi gerek. Yaptıkları çok yanlış, kitap herkesindir, herkes faydalanıyor. Bu soruna fotokopi yolu ile çözüm bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *