ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

KÜSGEM’i şehre bağlayacak 4’lü yolun yapımı yine kaldı

KÜSGEM’i şehre bağlayacak 4’lü yolun yapımı yine kaldı
YAYINLAMA: 29 Ekim 2020 / 16.24
GÜNCELLEME: 29 Ekim 2020 / 16.24
Geçen yıl bakım görmeyen Kilis karayolu köstebek yuvası gibi

Karayolları Bölge Müdürü Güven tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre KÜSGEM'i mezarlık önüne kadar şehre bağlayacak olan 4 kilometrelik yolun yapımı bu yıl da gerçekleşemiyor. Karayolları Bölge Müdürü Güven bu işin gerçekleşmesi için bütçeye ödenek konulmasının ve programa alınmasının gerektiğini bildirerek böyle bir plân ve programın bulunmadığını söyledi. Buraya dörtlü 4 kilometrelik yolun yapılması için önümüzdeki yıllarda çalışmalara başlanabileceği ifade edildi. Gazetemiz muhabirinin Kilis yolu hakkındaki sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Geçen yıl Kilis Karayolunu bakıma alamadık. Birkaç kürek asfaltı yırtılan yere dökmekle bakım yapılmaz. Bu yüzden gerçekten Kilis yolu köstebek yuvası gibi berbat. Yapılması için 1982 yılı programına aldık. Köklü bir bakım yapacağız. Asfaltı eski yolun üzerine dökerek kaplayacağız. Bu suretle uzun yıllar yeni asfalt yol arıza yapmadan hizmeti sürdürür.”

Zirai Araştırma Enstitüsü önünden ODTÜ’ye kadar olan yolun asfaltlanması ve yeniden yapılması konusundaki sorumuza ise. Güven şunları söyedi: “Şehir içi yollarına Karayolları Genel Müdürlüğü temsili 25 milyonluk öde nek ayırıyor. Hiçbir ilin şehir içi yolunu yapmadık. Şehir içi yolları için ayrılan ödenek gülünç ve temsilidir. Araban - Yavuzeli ve Elbeyli yolları tamamlanarak hizmete girdi. Sınır yollarının da çoğu tamamlandı. Gaziantep - Nizip arasındaki yola 129 milyon lira harcandı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *