ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Küsbeoğlu CHP’den ihraç edildi

Küsbeoğlu CHP’den ihraç edildi
YAYINLAMA: 27 Şubat 2023 / 13.36
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2023 / 13.36
CHP İl Disiplin Kurulu, grup kararına uymayan Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ömer Küsbeoğlu’na partiden kesin ihraç cezası verirken, Edip Özaslan bir yıl geçici ihraç cezası aldı.

Küsbeoğlu’nun “Partiden aldığı görev ve sorumluluklarla, üyelikle bağdaşmayan tavır ve davranışlarda bulunarak, partinin ilkelerine aykırı, siyasal çalışma ve eylemlere katkıda bulunmak, meclis işlemlerinin, seçimlerinin ve çalışmalarının yasa, tüzük ve yönetmeliklere uygun olmasını engellemekten” ihraç edildiği açıklandı.

4 ay sonra karar verildi

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin 10 Haziran 2003 tarihinde yapılan oturumunda partinin grup kararı almasına rağmen Ömer Küsbeoğlu’nun bu karara uymayarak bağımsızlar bölümünde oturup SP’li meclis üyeleriyle birlikte hareket etmesi ve Edip Özaslan’ın komisyon seçimlerinin bir bölümünden sonra bütçede kendi ismi olmadığı için grup kararına uymaması nedeniyle disipline verilmelerinin üzerine 4 ay geçtikten sonra karar çıkabildi.

Kendilerini savunmadılar

CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Özgür Yılmaz, kongreler nedeniyle daha önceki disiplin kurulunun kararları seçim sonrasına bıraktığını, kararın bu yüzden geciktiğini açıkladı. Yılmaz, “Henüz yeni olmamıza rağmen ilk dosyayı inceledik ve karar bağladık. Söz konusu şahıslara savunma yapmaları için tebligat çıkarıldı. Özaslan, kurulu tanımadığını, verilecek kararında kendisi için önemli olmadığını bildirdi.

Küsbeoğlu’na ise parti kanalıyla yazı gönderdik, ondan da bir yanıt gelmedi. Dolayısıyla daha önceki araştırma raporu ve grup başkan vekilinin ifadeleriyle bizim araştırma ve incelemelerimiz sonunda parti tüzüğünün ilgili maddelerine göre karar verdik. Buna göre Ömer Küsbeoğlu’na yönetmeliğin ilgili maddesine göre program ve tüzüğe aykırı hareket etmek, partiden aldığı görev ve sorumluluklarla, üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak, partinin ilkelerine aykırı siyasal çalışma ve eylemlere katkıda bulunmak suçlarıyla grup ve meclis işlemlerinin, seçimlerinin ve çalışmalarının yasa tüzük ve yönetmeliklere uygun olmasını engellemek, suçlarından kesin ihracına karar verildi. Aynı şekilde Edip Özaslan’a da disiplin yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince partiden aldığı görev ve sorumluluk ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlardan dolayı bir yıl üyelikten geçici ihraç cezası verildi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *