ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kuş yumurtası büyüklüğünde dolu yağdı

Kuş yumurtası büyüklüğünde dolu yağdı
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 13.43
Uçak, hava alanına inmeden geri döndü Sargın Köyü çevresinde hasar var

Pazartesi günü İstanbul’dan direkt olarak şehrimize gelen ve direkt olarak İstanbul'a giden uçak Sazgın hava alanı ve çevresine güvercin yumurtası büyüklüğünde dolu yağması nedeniyle alana inemedi. Alan üzerinde bir süre tur attıktan sonra yeniden İstanbul'a döndü. Hava alanında İstanbul’a gitmek için bekleyen yolcular da şehre döndü. Alanda İstanbul'a gidecek olan yolcuların kalabalığa dikkati çekti.

Sazgın köyü çevresine güvercin yumurtası büyüklüğünde düşen ve bir şerit takip eden dolu köyde, çevresindeki bağlarda, mey ve ağaçlarında ve yeni ekilen sebze bahçelerinde tahribata yol açtı. Dolu taneleri ağaçları küçük meyve ve yapraklarını parçalayarak ağaçların altında yeşil bir yığılmaya neden oldu Sebze bahçelerinde ise hayır kalmadı. Yeni fidelerin tamamının başını kopardı, yapraklarını parçaladı.

Yerde bembeyaz bir tabaka oluşturan doluyu toplayarak gazetecilere gösteren köylüler “Allah başımıza taş yerine dolu yağdırdı. Bütün bahçelerimiz harap oldu” diyerek üzüntülerimi dile getirirken “Bu yıl bol sebze ve meyve bekliyorduk. Tasarlılarımız suya düştü, hayallerimiz bozuldu, planlarımız alt üst oldu” dediler.

Sazgın ve çevresindeki köylerdeki bağlarda ve meyve ağaçlarında tahribatın ne kadar olduğu, zararlığın durumu bilinmiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *