ANASAYFA arrow right Yaşam

Kurutulan ürünlerin satılabilmesi için marka ve pazar çok önemli

Kurutulan ürünlerin satılabilmesi için marka ve pazar çok önemli
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 21.02
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 21.06
Şehitkamil Sert Çekirdekli Meyve Üreticileri Birliği tarafından GAP’a sunulan ve kabul edilen 620 bin lira değerinde Meyve Kurutma Projesi sonunda hayata geçirildi

Proje hakkında bilgi veren Şehitkamil Sert Çekirdekli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız, günlük 500 kilogram meyvenin kurutulabileceğinin altını çizerken, bundan sonraki hedeflerinin ise markalaşmak olduğunu söyledi. “Kurutulan ürünlerin satılabilmesi için marka ve pazar çok önemli. Şu anda bu konular üzerinde yoğunlaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda hem markamızı hem de pazarımızı oluşturacağız. Her sektörde lider olan Gaziantep, kurutulan ürünlerde de lider olacak” şeklinde konuştu.

Çarşı-pazarda satılan tüm ürünleri kurutmak istiyoruz

Kurutma projesinin faaliyete geçtiğini belirten Başkan Yıldız, “Bu kurutmanın faaliyete geçmesi için 2 yıldan beri büyük mücadeleler verdik, emek harcadık, ancak sonunda başardık. Şu anda makineler kuruldu, deneme aşamaları başarılı bir şekilde geçti. Şimdi 13 ürünü kurutabiliyoruz, lakin amacımız çarşı-pazarda satılan tüm ürünleri kurutmak. Günlük 500 kilogram ürün kurutulabiliyor, ama meyve ve sebzeye göre bu kilogram değişebiliyor” dedi.

İlerleyen zamanlarda ihracata gönderme hedefimiz var

Çiftçilerin ürününün para etmesi için çabaladıklarını kaydeden Yıldız, kurutmaların mevsime göre yapılacağını ifade etti. “Meyve- sebzelerin saklanması için 25 tonluk soğuk hava depomuz bulunuyor. Ürünler vakumlandığından her zaman tazeliğini korur. Denemeler sonucunda bazı yerlere numuneler gönderdik. Yavaş yavaş sipariş almaya başladık. İlerleyen zamanlarda ihracata gönderme hedefimiz var” ifadelerine yer verdi.

Kış mevsiminin bundan sonra iyi geçmesini istiyoruz

Yağışlara değinen Sert Çekirdekli Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Enver Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Ağaçlarımız kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyaydı, son yağışlarımız ve kar kuraklıktan az da olsa ağaçlarımızı kurtardı, fakat kuraklık tehlikesi halen geçmiş değil. Kiraz ağaçlarımız çiçek açacak noktaya gelmişti, ancak kar ile beraber yaşanan don olayı bu olumsuzluğu önledi. Kuraklığı tam olarak atlatabilmek için Mart ve Nisan aylarındaki yağışlarımız çiftçilerimiz ve ürünlerimiz için çok önemlidir. İnşallah bugüne kadar iyi geçmeyen kış mevsiminin bundan sonra iyi geçmesini istiyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *