ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurumsallaşma ve KOBİ semineri

Kurumsallaşma ve KOBİ semineri
YAYINLAMA: 04 Kasım 2022 / 12.34
GÜNCELLEME: 04 Kasım 2022 / 12.34
Gaziantep İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Ali İhsan Mutlu, küçük ve orta ölçekli işletmelerin etkinlik ve rekabet gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

Mutlu, kurumsallaşma ve KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılması konulu seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında KOBİ’lerin çok önemli bir yere sahip olduğunu işaret etti. KOBİ’lere 1998-2003 yılları arasında dokuz çeşit destek uygulaması yapıldığını, elde edilen sonuçların dikkate alınarak destek uygulamalarının çeşidinin artırıldığını belirten Mutlu, şöyle konuştu: “KOBİ’lerin pazar payını ve etkinliğini arttırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun bir şekilde geliştirmek, verimliliklerini arttırıp kalite üretim yapmalarını sağlamak ve teknolojik düzeylerini yükseltmek ve uluslararası pazarlara taşıyabilmek amacıyla yeni destek mekanizmaları geliştirdik. Şu anda KOSGEB küçük ve orta ölçekli Sanayi geliştirme ve destekleme idaresi Başkanlığımız KOBİ’lere 22 başlık altında 38 çeşit destek hizmeti veriyor.”

Ali İhsan Mutlu, KOBİ’lere verilen destekler konusunda şu bilgileri verdi: İşletmelere yatırım yönlendirme, atıl kapasitelerini değerlendirme, kalite ve verimliliklerini arttırma, modernizasyon, teknolojik araştırma-geliştirme, planlama, üretim, pazarlama, enformasyon ve yönetim gibi konularda danışmanlık desteği. Laboratuvar test ve analizleri ile CE işaretlenmesine ilişkin test destekleri. Yeni girişimci, nitelikli eleman istihdam desteği. Bilgisayar yazılım desteği. Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım desteği. Alt yapı ve üst yapı desteği. Teknolojik araştırma ve geliştirme desteği. Bilgi ağları ve iş desteği. Yerel ekonomik araştırma desteği. Eğitim, marka oluşturma ve tanıtım destekleri.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *