ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurumsal değişiklik kaçınılmazdır

Kurumsal değişiklik kaçınılmazdır
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2021 / 13.15
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2021 / 13.15
AB İş Geliştirme Merkezleri (AĞİGEM) tarafından düzenlenen eğitici seminere ‘Değişim Yönetimi’ konusuyla devam edildi. Avrupa Komisyonu Uzmanlarından Wım F. Harrems, seminerde değişim yönetimine giriş kapsamında konuları ele aldı.

Avrupa Komisyonu Danışmanı Wım F. Harrems kurumsal değişiklikleri şöyle açıkladı: “Kurum içerisindeki kurumsal davranışlar, zaman içerisinde evrimleşerek rekabet ortamının, çevrenin ve kurum üyelerinin isteklerine cevap veremez hale gelince değişiklik gerekli olur. Yine kurumun sunduğu ürünlerin veya hizmetlerin pazar payı düşüyorsa, kurumun karlılığının tatmin edici seviyede olmaması durumunda değişiklik gerekli. Kurum artık müşterilerin beraber çalışmak istemediği şirket haline gelmişse kurumsal değişikliğe gidilmeli’ dedi.

Değişim neden lazım sorusuna Wım F. Harrems şöyle yanıt verdi: “Çünkü biz, olabilecek en kötü ekonomik koşullarda dahi, kurumla ilişkisi olan insanların yaşam standardının yeterliliğini ve kurumun iyi bir çalışma ortamı olmasını sağlamalıyız. Hedef gösteren ve çevresindekileri bu hedefe inandıran, takipçi olan her insan bir liderdir. Hedefleriniz kuvvetli olmalı. Yani spesifik, ulaşılması istenilen sonucun gayet açık belirtilmesi gerekir.

Değişen çevredeki başarılı yönetici tiplerini bir kalemde şöyle sıralayabiliriz. Girişimciler üzerinde teşvik ve güven yaratan, kendi fikirlerine karşı olan fikirleri besleyen, kolay ulaşılabilir, tahminlerini gerçek hayatta test eden, beraber çalıştığı ve diğerlerinin tercih ettiği hareket yollarından haberdar olan kişidir. Daimi değişikliğin etkili olması için ikna, strateji, liderler, müşteriler, yöntemler, insanlar, metotlar ve enerji önemli unsurlardır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *