ANASAYFA arrow right Yaşam

Kurumsal aidiyet ve çalışan memnuniyeti zedelendi

Kurumsal aidiyet ve çalışan memnuniyeti zedelendi
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2020 / 21.09
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2020 / 21.27
Türk Haber Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz, yaptığı açıklamada PTT çalışanlarına verilen ek ödemelerin verilmesinin önemli olduğunu anlatırken, “Bu süreç içinde uygulamada gözümüze çarpan eksik yönlerinde olduğu aşikârdır. Görevinin başında olup ilave iş yükünü göğüsleyen ve maalesef ki tabiri caizse yok sayılan meslektaşlarımız olmuş ve incinmişler, kurumsal aidiyet, çalışanın memnuniyeti zedelendi” dedi.

Gaziantep Türk Haber-Sen Şubesi olarak üyelerimize ve tüm meslektaşlarımıza karşı olan kişisel ve kurumsal sorumluluğumuz gereği alın terinin karşılığının yerini bulması için Covid-19 salgını süreci başından bu güne kadar tabandan genişleyerek yükseğe doğru bir hareket, farkındalık, kamuoyu yaratarak meslektaşlarımıza analarının ak sütü gibi helal olan ek Ödeme verilmesi yönünde çabalarımız oldu. Sağlık para ile ölçülmezdi ama devletimizin emirleri gereği ilave olarak yaptığımız işlerde döktüğümüz alın terinin ve karşı karşıya kaldığımız virüse yakalanma riskinin de bir karşılığı olmalıydı. Herkesin katkıları ile bir sonuca ulaşıldı. Ek ödemeleri hesaplarına yatan meslektaşlarım güle güle sağlıklı günlerde harcasınlar” şeklinde açıklama yaptı.

Çalışma süresi kişilere göre ayarlandı

Ek ödeme sürecinde içerisinde uygulamada bazı eksiklerin tespit edildiğini belirten Yavuz, “Bu süreç içinde uygulamada gözümüze çarpan eksik yönlerinde olduğu aşikârdır. Görevinin başında olup ilave iş yükünü göğüsleyen ve maalesef ki tabiri caizse yok sayılan meslektaşlarımız olmuş ve incinmişler, kurumsal aidiyet, çalışanın memnuniyeti duyguları zedelendi. İnisiyatif kullanabilecek odakların süreçten imtina etmeleri, bu süreçte kıstas belirlenen çalışma süresinin kişilere göre ayarlandığını da gözden kaçmadı” ifadelerini kullandı.

Zulüm ve haksızlığın karşısındayız

“Bazı şeyler daha adil daha ölçülebilirdi, kademeli bir uygulama olabilir, adalet kavramı ile maksimum memnuniyet yaratılabilirdi” diyen Türk Haber Sen Gaziantep Şube Başkanı Sırrı Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “Umudumuz ve mücadelemiz devam ediyor. Eksik kalan yönlerin tamamlanması ve incinen duyguların onarılması gerekmekte olup bu amaç uğrunda gece gündüz demeden hizmet etmekten kaçınmayacağız. Bu mücadelenin başından beri yılmadan yıkılmadan mücadele azmi ile görevimizi yapmaya gayret ediyoruz.  Sinir uçlarımızı zorlayan adaletsizlik, hak gaspı, teşkilatımıza saldırı, emek hırsızlığı, üyelerimize zulüm ve haksızlık gibi davranışlarında sonuna kadar dimdik karşısındayız.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *