ANASAYFA arrow right Yaşam

“Kurumlarda hijyenik kurallara dikkat edilmiyor”

“Kurumlarda hijyenik kurallara dikkat edilmiyor”
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2020 / 19.25
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2020 / 20.00
Kamu kurumlarında esnek çalışma sistemi yeniden başlamalı

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, kamu kurumlarında esnek çalışma sisteminin yeniden başlaması gerektiğini söyledi. “Kurumlarda hijyenik kurallara dikkat edilmiyor. Memurlar testi pozitif çıkmasına rağmen çalıştığı servis karantinaya alınmıyor. Bu olmadığında diğer çalışanların virüse yakalanma riski artıyor. O nedenle esnek çalışmanın yeniden hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

TÜİK’in enflasyonu ile memurun enflasyonu aynı değil

Kamu çalışanlarının ücret kaybı yaşadığına dikkat çeken Özdoğan, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon ile halkın ve emekçinin cebindeki enflasyon çok farklı. Gıda fiyatları yükseldi, kiralar arttı ve yaşam koşulları ağırlaştı. Yani kamu çalışanlarının enflasyonu yüzde 20 civarındadır. Dolayısıyla yaşanan ücret kayıplarının telafisi için ek zam talebimiz oldu. Bu talebimizin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Söz verilen 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesi lazım

Söz verilen 3600 ek göstergenin çıkmamasına sitem eden Başkan Özdoğan, “Bazı meslek grupları 3600 ek gösterge alırken, bizler bundan mahrum kaldık. Maaşlardaki erimelerden sonra en büyük kaybımız ek göstergedir. Ek gösterge çıkarsa kamu çalışanları emekli olduğunda kat sayıya göre maaşları artacak. Maaşlarının artması da ise yaşam koşullarının iyileşmesi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Adalet olmayınca liyakat da olmuyor

Başkan Özdoğan, kurumlarda ki baskıların ve mobbinglerin uygulandığının altını çizerken, “Sürgünler, farklı birimlerde çalıştırmalar ve mobbing gibi baskılar her zaman var ve devam ediyor. Bu baskılarda çalışanların verimli çalışmasını engellediği gibi iş barışı ve huzurunu da bozmaktadır. Bu sorunların çözüme kavuşturulması için kurumlarda liyakatin, adaletin olması gerekiyor. Adalet olmayınca liyakat da olmuyor. Kurum için yükselmelerde liyakatin olmadığını görüyoruz” diye açıklamada bulundu.

Kentimiz memurlar için yaşanılacak bir şehir olmaktan çıktı

Gaziantep’te ev kiralarının yüksek olmasının kamu çalışanlarının belini büktüğünü kaydeden Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Sebze, meyve ve diğer gıdaların fiyatları çok pahalıdır. Fiyatların yüksek olduğunu alışveriş yaptığımızda görüyoruz. Durum böyle olunca tayin hakkı olan memurlar Gaziantep’te durmak istemiyor. Yani kentimiz memurlar için yaşanılacak bir şehir olmaktan çıktı.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *