ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurumlara ani denetim geliyor

Kurumlara ani denetim geliyor
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2022 / 16.38
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2022 / 16.39
Resmi kurum ve kuruluşların sık sık denetleneceğini belirten Vali Erhan Tanju, amaçlarının verimi artırmak, halkı resmi dairelerden işi çözümlenerek göndermek olduğunu bildirdi. Tanju, okulların kaloriferinin sönmeyeceğini de açıkladı.

Denetimlerin bazılarını haberli, bazılarını ise habersiz yapacağını ifade eden Tanju, “Denetimler belirli aralıklarla devam ediyordu” dedi. Tanju, “Bundan böyle daha sık devam edecek. Bunların çoğu habersiz denetim olacak. Okuldan hastaneye kadar tüm resmi kurumları denetleyeceğiz. Zaman zaman buralarda brifing alacağız. Bu sırada görülen sorunların çözümü ve nahoş olayların giderilmesi için gereken yapılacak” dedi.

Kış mevsimi nedeniyle havaların aşın soğuduğu, bu nedenle özellikle okullarda kaloriferlerin mutlaka yakılacağını söyleyen Tanju, “Okul idarecileri bu konulan titizlikle takip edecek. Yakıt bitmeden yakıt için başvuru yapacak. Kaloriferlerin sönmemesine azami özen gösterilecek. Eğer ilgili kuruma başvurulmasına rağmen yakıt alınmazsa, o zaman okul yöneticisi veya öğrenci, ya da velinin direkt valiliğe durumu bildirmesiyle sorunla anında ilgilenilecektir” dedi.

Tanju, öte yandan özellikle Milli Eğitim’le ilgili gündeme getirilen atamalarla ilgili olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını, rutin atama ve soruşturmalar dışında yeni bir atamanın söz konusu olmadığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *