ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurumlar insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamalı

Kurumlar insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamalı
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2022 / 13.47
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2022 / 13.47
Karaoğlan mahallesi ve civar semtlere hizmet verecek olan Karaoğlan Sosyal tesisi hizmete açıldı. Diş ünitesi de dahil olmak üzere sağlık alanında hizmet verecek sosyal tesiste, bir emekli dinlenme evi ile taziye evi de bulunuyor.

Şehitkamil Kaymakamı Haluk Tunçsu, Şehitkamil belediyesinin sosyal ihtiyaçları yönelmesinin kendilerini mutlu ettiğini, halkın temel ihtiyaçları arasında yer alan sosyal tesislerin çok önemli yerler olduğuna dikkat çekti. Çağdaş toplumlarda belediyeler, Halkın eşitlenmiş çok temel ihtiyaçları ve sosyal ihtiyaçlarına yönelmiştir diyen Tunçsu, “Belediyecilik ve diğer merkezi idarelerde artık insanların sosyal hizmetlerini karşılamak durumundadırlar. Bunu karşıladığımız oranda devletin kurumları görevlerini yerine getiriyordur. Ancak bu şekilde belediyelerde ve merkezi idarelerde dünya standardı yakalanır” dedi.

Sosyal tesis açmak merkezi idarenin ve belediyelerin öncelikli görevlerindendir

Şehitkamil belediyesinin motor hizmetleri gerçekleştirmesinden memnun olduğunu belirten Tunçsu, Bölge halkını yeşil kart çıkarırken çektiği sıkıntıları asgariye indirmek için projeleri olduğunu belirtti. Çevre halkına yeşil kart çıkarma kolaylığı hakkında bilgi veren Tunç, “Yazık ki Şehitkamil ilçesine müstakil, bütün birimlerini kapsayan bir hükümet programı yok. Böyle olunca hizmetleri değişik yerlerde görülüyor. Yeşil kart işlemlerini bitire bilmeniz için çeşitli kurumları geziyorsunuz. En son odada güven evler mahallesindeki sağlık grup başkanlığına gidiyorsunuz. Kısa bir zaman içerisinde yeşil kart işlemlerinizi ve vakıfla olan işlemlerinizi Karşıyaka’daki binanın içinde yapabileceksiniz. Biz de merkezi idare olarak çokça kullandığınız hizmetleri daha lokal olarak ayağınıza getirme kaydet ve uğraşı içerisindeyiz” şeklinde açıklama yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle Karaoğlan mahallesi sağlık tesisini hizmete açan Şehitkamil belediye Mehmet Bozgeyik, sosyal tesisle birlikte Karaoğlan mahallesi ve civarına sağlık hizmeti getirmenin yanı sıra sosyal bir dayanışmanın da gerçekleşeceğinin altını çizdi.

İşçi ve emekliler sağlık sigortası kurumu kuyruğundan kurtulacak

Şehitkamil ilçesi için bir de dispanser yapılacağını belirten Bozgeyik, Sosyal Sigortalar Kurumu hastanesi yetkilileri ile varılan mutabakat sonucu Şehitkamil ilçesinde hizmet verecek olan sosyal sağlık kurumuna bağlı bir dispanseri arsa bulmak için çalışma başlattık. Uygun bir yer bulduğumuz takdirde işçi ve emekliler sosyal sağlık kurumu kuyruğundan kurtulacak ve tedavileri bu dispanserde yapılacaktır dedi. Sosyal tesiste sağlık hizmeti veren birimin yanı sıra emekliler lokali de bulunduğunu belirten Bozgeyik, “Emeklileri kahve köşelerinde ve sigara dumanından kurtarmak için onlara lokal aştık. Emekliler, burada kendisine sunulan ücretsiz çay yudumlarken gazete ve kitaplarını okuyup siteye satacaklardır. Emekliler, lokali gerektiğinde taziye evi olarak kullanabilecek. Dolayısıyla cenazesi olan vatandaşlar baş sağlığına gelen dostlarını, akrabalarını burada ağırlayabilecek. Bu da bizim Şehitkamil belediyesi olarak ilklerimizdendir” dedi.

Gençler işsiz

Bozgeyik, emeklilerin yanı sıra önümüzdeki aylarda gençler içinde lokal düşündüklerini belirterek, gençlerin büyük bir bölümü işsiz. İşsiz gençlerin sağda solda dolaşıp kötü alışkanlıklar edinmemesi için çalışma yapılmalı. İş bulamayan gençlerin kötü çevrelere girmemesi için kitap gazete okuyacak bir mekan yaratılmalı diye düşündük. Bu düşüncemizi en kısa zamanda uygulayacağız şeklinde açıklama yaptı. Sosyal tesiste bir de muhtarlık bürosu bulunuyor. Çağdaş bir ortamda hazırlanan muhtarlık Bürosu’nun çevre halkının sağlıklı hizmet almasını sağlayacağını belirten Karaoğlan mahalle muhtarı İmam Koç, “Devlet olmanın aslı bu. Devlet, millet için vardır. Millet için var olan devlet, milletin talepleri doğrultusunda hizmet verdiği takdirde onlara takdirimiz her türlü takdirin üzerindedir. Burada vatandaşlar modern mekanda, bilgisayar ortamında işlerini takip edecek. Muhtarlar da çağdaş bir mekanda hizmet sunabilecekler. Eskiden olduğu gibi vatandaş muhtarı evinde, iş yerinde ya da kahve köşesinde aramayacak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *