ANASAYFA arrow right Yaşam

Kurumdan emekli olanlara tanıtım kartı verilmeli

Kurumdan emekli olanlara tanıtım kartı verilmeli
YAYINLAMA: 23 Mart 2021 / 21.04
GÜNCELLEME: 23 Mart 2021 / 21.23

Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, Gaziantep PTT Baş Müdürlüğü’nün emeklileri göz ardı ettiğini ve dışladığını ifade ederken, “Geçmiş yıllarda PTT’den emekli olanlara kurumdan emekli olduğuna dair tanıtım kartı verilirdi, ancak bu kaldırıldı. Dolayısıyla posta emekliler kurumun sağlamış olduğu imkânlardan yararlanıyor. O nedenle tanıtım kartının verilmesi ve bunun çalışmasının bir an önce başlatılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılınç, “PTT harici diğer kurumlar, emeklisine ‘Bu kişi bizim kurumumuzdan emeklidir’ diye tanıtım kartı veriyor ve kişiler bu kartlar sayesinde başka illere gittiğinde kendi kurumu ve diğer kurumların sağladığı tüm sosyal imkânlardan faydalanıyor, ama maalesef bu bizim kurum için geçerli olmadığı gibi kurum emeklisini dışlamış ve tanımayan bir hale gelmiştir. Bu utanç verici durumu görünce içimizde buruk bir üzüntü oluşuyor” dedi.

Postacıların gece-gündüz demeden hem ülke hem de kurum için çalıştıklarını vurgulayan Kılınç, “Posta çalışanları, 25 yılını bu ülkenin ve kurumun kalkınması için vermiş, özverili bir şekilde çalışmıştır. Özellikle Pandemi salgını sürecinde çalışanların iş yükü artmıştır. 25 yıl çalışan bir postacı hem düşük bir maaş ile emekli oluyor hem de kurum tarafından verilmesi gereken tanıtım kartını alamıyor. Dolayısıyla kurumun böyle davranması emeklilerimize dışlanmış gibi hissettiriyor. Hiç kimse bizleri dışlayamaz, görmezden gelemez” şeklinde konuştu.

Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Geçmiş dönemlerde PTT, emekli olanlara, ‘Bu kurumdan emekli olmuştur’ şeklinde bir tanıtım kartı veriyordu, ama bu kaldırıldı. Neden verilmediğini sorduğumuzda ‘Hiç kimseye vermiyoruz’ cevabını alıyoruz. Lakin bu kartı almak emeklilerin en doğal hakkıdır. Kimlik almayınca emekli olduğumuz kurumun ve diğer kamu kurumlarının sağladığı sosyal haklardan yararlanamıyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle derinden üzmektedir. Emeklilerimizin bu kimliği alması için çalışmalara başladık, gerekirse Ankara’ya kadar gideriz. Ama bizler bu sorun Ankara’ya gitmeden yerelde çözülmesinden yanayız.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *