ANASAYFA arrow right Dünya

Kurultayda ikinci gün: Biden resmen aday

Kurultayda ikinci gün: Biden resmen aday
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2020 / 18.39
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2020 / 18.39
Joe Biden resmen Demokrat Parti'nin başkan adayı olurken, kurultayın birinci günü Michelle Obama'nın yaptığı duygusal konuşmanın ardından Bill Clinton da sanal kurultaya bağlanarak desteğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Parti için kritik günler yaşanıyor.

Parti kurultayının ikinci gününde, delegelerden yeterli oyunu alan Joe Biden resmen partinin adayı oldu.

Sanal ortamda yapılan kurultayda Biden, adaylığının delegelerin çoğunlukla onaylanmasının ardından Delaware eyaletindeki evinden ailesiyle birlikte teşekkür etti.

Demokrat Parti Kurultayının birinci gününde eski first leydi Michelle Obama'nın yaptığı duygusal konuşmanın ardından Biden'a ikinci gün eski başkanlar destek çıktı.

Eski Başkan Clinton, sanal kurultaya New York'taki evinden katılırken "COVID 19 salgını bizi olması gerekenden çok daha fazla etkiledi" dedi ve ekledi:

"Dünya nüfusunun sadece yüzde dördüne sahibiz, ancak dünyadaki COVID vakalarının yüzde 25 bizde. İşsizlik oranımız, Güney Kore'nin iki katından daha yüksek. İngiltere'nin yarısından, Japonya'nın üç katından fazla.

"Donald Trump dünyaya liderlik ettiğimizi söylüyor. Salgın hastalık nedeniyle işsizlik oranını üçe katlayan tek büyük sanayi ekonomisi biziz.

"İş yapmak yerine zamanını sosyal medya ve televizyon seyretmekle geçiren bir başkan istiyorsanız o sizin adamınız."

Jil Biden: Ona ihtiyacımız var

Joe Biden'ın eşi kurultayın ikinci gününün son konuşmasını, 1991 ve 1993 yılları arasında İngilizce öğretmenliği yaptığı Brandywine Lisesinin bir sınıfında yaptı.

Jil Biden, eşinin güçlü bir kişi olduğunu, kanserden kaybettikleri oğullarının ölümünden dört gün sonra, içi yansa da aynanın karşısına geçip tıraş olduktan sonra takım elbisesini giyip işe gittiğini söyledi.

Jil Biden, ülkenin salgından kurtulması, yeniden bir araya gelmesi için ulusa layık ve dürüst bir lidere ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şu anda pek çok sınıf sessiz. Çocuk parkları boş duruyor. Ama yakından dinlerseniz, bu ülkedeki havadaki değişimin kıvılcımlarını duyabilirsiniz. Eğitimciler, ebeveynler, her kesimden Amerikalılar, birbirleri için omuz omuza savaşıyorlar.

"Bu salgından kurtulmak, bizi tekrar bir araya getirecek, ulusumuza layık, dürüst bir liderliğe ihtiyacımız var. Oda Joe ve Kamala. Onlar çok çalışacaklar.

"Eğer First Lady olarak hizmet etme şerefine sahip olursam ben de çalışacağım. Joe, başkan olursa bu sınıflar bir kez daha kahkaha ile çınlayacak."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *