ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuru üzüm için başvuru süresi uzatılmalı

Kuru üzüm için başvuru süresi uzatılmalı
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2020 / 13.21
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2020 / 13.21

Tekel İçki Fabrikası tarafından kuru üzüm atımları için çiftçilerin başvuru süresi dün sona erdi. Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Hanifi Şen, Tekelin bu kararından birçok çiftçinin haberi olmadığı için başvuramadığı, bu nedenle sürenin uzatılması gerektiğini söyledi. Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Hanifi Şen, “Tekel süreyi uzatmalı. Aksi halde çiftçi perişan olur” dedi.

Tekel’in üzüm alımı için bir haftalık başvuru süresi tanımasının çiftçiyi perişan etmekten başka bir amaca hizmet etmediğini belirten Şen, “Şimdiye kadar Odamıza sadece 35 çiftçi başvurup belge aldı. Çünkü kimsenin haberi yok. Üstelik çiftçi henüz hazır değil, çoğu üreticinin üzümü halen yaş. Başvuru süresi en az bir ay uzatılmalı. Üretici halen üzümünü topluyor. Yetkililer soruna duyarlı olmalı, üreticiyi perişan etmesinler” dedi.

Tekel kuru üzümü 530, yaş üzümü ise 112 bin liradan satın alırken, günün şartlarına göre bu fiyatın çok düşük olduğunu açıklayan Şen, mazot, işçilik, gübre ilaç gibi girdi fiyatlarının sürekli arttığına dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *