ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurtuluşun 80. yıl dönümü kutlanıyor

Kurtuluşun 80. yıl dönümü kutlanıyor
YAYINLAMA: 01 Eylül 2020 / 17.54
GÜNCELLEME: 01 Eylül 2020 / 17.54
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 80. yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Törene Ulaştırma Bakanı Oktay Vural da katılacak.

Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen 25 Aralık Kurtuluş Yıldönümü töreni bugün sabah Şehitler Abidesi önünde saat 08.45’te başlıyor. Törene katılan askeri ve mülki erkan daha sonra şehitliği ziyaret edecek. Bu arada törene katılacak olan Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, daha sonra OSB’deki Kara Konteyner Terminalinin açılışını yapacak. Bakan Vural öğleden sonra GSO, GTO ve Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ettikten sonra akşam da Polisevi’nde onuruna verilen yemeğe katılacak. Bakan Vural, yarın sabah şehrimizden ayrılıyor.

Gaziantep’in kurtuluşunun 80. yıldönümü dolayısıyla Turizm Bakanı Mustafa Taşar ve Vali Erhan Tanju yayınladıkları mesajda, Gaziantep’in tarihin derinliklerinden, gurur tabloları içerisinde anlamlı ve özel bir yere sahip olduğunu ifade ettiler. Bu arada, Antep Savunması’nda şehit olduğu resmi belgelerle tespit edilen 349 şehidin künyesi belirlendi.

25 Aralık’ın, Gaziantepliler için gurur günü olduğunu, geçmişte vatanın bütünlüğü için verilen mücadelenin şimdi ekonomik, sosyal ve kültürel alanda verilmesi gerektiğini hatırlatan Bakan Taşar mesajında şu görüşlere yer verdi; "Gaziantep'in ebedi Türk şehri, Türk toprağı ve vatanın ayrılmaz bir parçası olarak tescillenmesinin, bütün dünyaya ilan edilmesinin yıldönümünü kutluyoruz. Uzun bir tarih ve mücadeleler süreci, insanlığı bugünlere taşımıştır. Bu süreç içerisinde pek çok milletin hatırlamak dahi istemediği, hatta utandığı, bunun için de inkar ettiği veya başını kuma gömerek bilmemezlikten geldiği dönemleri olmuştur. Ancak Türk milleti hiçbir zaman diliminde, başını önde bırakacak bir ayıbın tarafı olmamıştır. Geçmişte, atalarımızın dedelerimizin kanlarıyla canlarıyla büyük bir zafer tablosu çizen Gaziantep, bugün bu zaferi taçlandıracak şekilde büyümesini, gelişimini ve kalkınmasını devam ettirmektedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *