ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kurtuluş Bayramı’nın 60. yılını kutluyoruz 

Kurtuluş Bayramı’nın 60. yılını kutluyoruz 
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 17.35
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 17.35
Bayrak şehidi Şahinbey’in kemikleri şehit düştüğü yere nakledildi

Tarihe altın harflerle yazılan Gaziantep savunmasının bayrak şehidi Şahinbey şehit edildikten 61 yıl sonra toprağa verildi.

Şahinbey’in kemiklerinin şehit düştüğü yere nakledilmesi dolayısıyla düzenlenen tören, saat 13.30’da başladı. Şehitler abidesinin altında yapılan dini törenden sonra, Şahinbey'in kemikleri bir tabuta yerleştirildi. Diğer şehitlerin kemikleri ise buraya gömüldü Şahinbey'in Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra salondan dışarı çıkarılarak Şehitler Abidesi önündeki katafalka konuldu. Bir süre katafalkta kalan Şahinbey'in tabutu, daha sonra 50 metre kadar eller üzerinde taşındı. Tabut zırhlı araca yerleştirilince, kortej Şahinbey'in şehit düştüğü yere hareket etti.

Gaziantep - Kilis karayolunun 25'nci kilometresinde Elmalı köprüsü yanında anıt bir mezar hazırlanmıştı. Burası Şahinbey'in şehit düştüğü yerdi. Gaziantep Müftüsünce yapılan dini törenden sonra, Şahinbey burada toprağa verildi. Şehit Şahin'in silah arkadaşı Nadi Ünler hatıralarını nakletti.

Şehit Şahinbey’in 61 yıl sonra toprağa verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Gaziantep Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ, şunları söyledi: “61 yıl önce çok üstün düşman kuvvetlerine karşı Türk'ün gücünü düşmana kanıtlayarak, silinmez ismiyle tarihe gömülen Şahinbey’i bugün savaştığı bu yerde toprağa veriyoruz.

O gün haksız olarak ülkemize ve kentimize gelen düşmanımız Fransızlar, dün yanlarına Ermenilerle nasıl birlikte hareket ettilerse, bugün de yine Ermenilerle birlikte insanlık dışı katliamlara devam etmektedirler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *