ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kurtuluş Bayramımıza MDP milletvekilleri katılmadı

Kurtuluş Bayramımıza MDP milletvekilleri katılmadı
YAYINLAMA: 01 Mart 2023 / 14.49
GÜNCELLEME: 01 Mart 2023 / 14.49
Belediye, Antep harbi kahramanlarından yoksul olanlara para yardımı yaptı

DDY’nin bayrama gönderdiği çelengi Atatürk Anıtına koyacak kimse bulunmadı

Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 62. yıldönümü Pazar günü yapılan törenlerle kutlandı. Bu yıl kutlanan Kurtuluş Bayramımız geçen yıllara oranla daha derli toplu ve anlamlı geçti.

Özellikle hasta gazilerimizin Vilayet, Garnizon Komutanlığı ve Belediye temsilcileri tarafından ziyaret edilerek birere buket verilmesi çok anlamlı idi. Muharip ve gazilerden yoksul olanlara belediye tarafından para yardımı da yapıldı.

Kurtuluş Bayramımıza Anavatan Partisi genel sekreteri ve Gaziantep milletvekili Mustafa Taşar, A. Ata Aksu, Ünal Yaşar, Halkçı Partisi milletvekillerinden Hayri Osmanoğlu ve Süleyman Koyuncugil de katıldı. Milliyetçi Demokrasi Partisi milletvekilleri katılmadı.

Yağmurun hafif çiselemesine rağmen bayram büyük ilgi gördü. Hafif yağış altında cadde, sokaklar ve bayram alanı tıklım tıklım doluydu.

Bu yıl ilk defa TRT Kurtuluş Bayramımıza kameraman göndererek töreni tespit ettirdi. Yapılan TRT tespitlerinin bir yasak savma kabilinden yapıldığı kimsenin gözünden kaçmadı.

Bayramda Kurtuluş Savaşımızı canlandıran canlı tablolar gösterilerini halk çok beğendi. İlk kurtuluş günlerimizdeki heyecan yeniden yaşandı.

Resmi bayram tebrikleri saat 9’da vilayette yapılacaktı. Yarım saat erkene alınması tebrike gelenlerin çoğunu geciktirmiş oldu. Önceden duyurulması iyi olurdu. DDY’nin gönderdiği çelengi Atatürk Anıtına koyacak kimse yoktu. Geçen yıllarda olduğu gibi yine belediye zabıtası memurları taşıdı.

ODTÜ tarafından Belediye tiyatro salonunda düzenlenen Kurtuluş Gecesi çok başarılı oldu. İzleyiciler taktirlerini esirgemediler, memnuniyetlerini ifade ettiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *