ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurslarda geleceğin ustaları yetişiyor

Kurslarda geleceğin ustaları yetişiyor
YAYINLAMA: 01 Haziran 2022 / 14.33
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2022 / 14.33
Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çıraklık Eğitim Merkezi’nde 110 dalda eğitim gören 1200 öğrenciye üç yıl eğitim aldıktan sonra kalfalık belgesi, sonra da ustalık belgesi verilecek. 1200 çırak eğitim görüyor

Sanayi Sitesi Örnek Sanayi’de bulunan Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde torna tavsiye, berberlik, mobilya dekorasyon, elektrik elektronik, kaynakçılık, alt dallarıyla birlikte oto motor, demir doğramacılık ve elektrikli ev aletleri dalında 1200 öğrenci eğitim görüyor. Yetkililer, verilen çıraklık eğitimi kapsamında 110 meslek dalı olduğunu, esnafın talep etmesi durumunda her dalda kurs açabileceklerini belirterek, “Özellikle son yıllarda, Avrupa Birliği yolundaki esnafta belirli bir bilinç oluşmuş durumda. Esnaf, artık yanındaki çırağı kursa gönderiyor, devamsızlık gibi küçük çapta sorunların ortaya çıkması durumunda, esnafla diyaloğa girerek bu sorunları aşıyoruz” dedi.

Merkezdeki öğrenciler, mesleki eğitimlerini alırken, ilerideki yaşamlarında geçimlerine sağlayacak mesleklerinde ellerini alıyorlar.

Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gençler gelecekleri için çaba sarf ediyorlar.

Sigorta primleri devlet tarafından yatırılıyor

Çıraklık eğitimi alan öğrencilerin sigorta primlerinin devlet tarafından yatırıldığını, ilköğretim son sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi ve meslek sahibi olmayan 19 yaşından büyükler için de akşamları kurs düzenlediğini ifade eden yetkililer, “Haftada bir gün verilen kursa, ilköğretim mezunları da katılabiliyor. Kursa katılanların sigorta primleri devlet tarafından yatırılıyor. Üç yıl kursa devam edenler sınavda başarılı olduğunda kalfalık belgesi veriyoruz. Daha sonra kahrolan üç yıllık sertifikalı bir usta yanında merkezimizde irtibatını koparmadan çalıştıktan sonra tekrar merkezimize başvuracak. Vereceğimiz ticaret, muhasebe, sigorta, işletme bilgisi, meslek bilgisi gibi derslerde başarılı olanlara da ustalık belgesi veriyoruz. Herhangi bir iş yerinde çalışanlar zorluk çekmesin diye bu kursları akşamları veriyoruz” diye konuştu.

Mesleki yönlendirme toplantıları

Çıraklık eğitiminin önemini vurgulayan yetkililer, esnafta belirli bir bilinç oluştuğunu, bu bilincin tüm kesimlere yayılması için ilköğretim okullarında toplantılar düzenlediklerini belirtirken, “Valilik onayı ile ilköğretim okulları sekizinci sınıf yani son sınıf öğrencileri için okullarda mesleki yönlendirme toplantılar düzenliyoruz. Bu sayede iş bulma sorunu yaşayacak olan öğrencileri merkezimizde tanıştırarak onları iş sahibi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kursa herkes başvurabilir

Yaşı 19’dan büyük olup, herhangi bir meslek sahibi olmayanların işsiz kalmamaları amacıyla da akşamları meslek kursları düzenledi, isteyen herkesin bu kurslara başvurabileceğini bildirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *