ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurslara 540 kadın katıldı

Kurslara 540 kadın katıldı
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2022 / 14.20
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2022 / 14.21

Büyükşehir belediyesine ait el becerileri kurslarına yıl sonu sergisi açıldı. Yaklaşık 540 kursiyer tarafından hazırlanan, 1500 civarındaki ürün Sergi salonunda halkın beğenisine sunuluyor.

Yılsonu sergisi açıldı

Sergide ürünlerin aynı zamanda satıldığını da belirten yetkililer, 1 milyar TL’ye kadar ürün bulunduğu kaydedildi. Sergi 25 Ağustos‘a kadar açık tutulacak.

Genç kız ve kadınlar meslek sahibi oluyor

Büyükşehir belediyesi Sergi salonunda düğün serginin açılışı sırasında konuşan Büyükşehir Belediye başkanı Celal Doğan, belediye olarak 1998 yılının temmuz ayında hiçbir mesleği ve işi olmayan genç kızları ev hanımlarına meslek sahibi olması ve üretime katılmasını sağlamak amacıyla el becerileri kursunun ilkini Gazikent mahallesinde açtıklarını belirtti.

Yoğun istek üzerine Zeytinli ve Boyacı mahallelerinde iki tane daha kurs açtıklarını söyledi. Belediyenin olanaklarıyla açılan kurslarda öğrencilerin altı ay süreyle eğitim gördüğünü daha sonra sertifika almaya hak kazandığını açıklayan Doğan, “Genç kızlar, genç ev kadınları birer kalifiye eleman olarak hayata yeniden başlıyor. Büyükşehir belediyesi olarak amacımız kalifiye eleman yetiştirmenin yanı sıra çalışmayan genç insanlara beceri kazandırmak, iş bulmalarını kolaylaştırmak, tüketici olmaktan kurtarıp, Üretici olmalarını sağlamaktır. Ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını gerçekleştirebilmektir. Altı aylık bir eğitimden sonra sertifikasını alan bu genç insanlar kalifiye eleman olarak çalışacak ve aile bütçesine katkıda bulunacaklardır. Bir nebze de olsa ekonomik bağımsızlıklarını kazanacak, kocalarının veya ebeveynlerinin eline bakmadan yaşayabilecekler” dedi.

Kurslar sayesinde genç kızlar evlerinden dışarıya adım attı

Öğrencilerin, sadece el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi olmak bir yana sosyal hayata da adım atacaklarını söyleyen Celal Doğan, “Açtığımız kurslar sayesinde genç kızlar evlerinden dışarıya adım atacak, farklı insanlarla tanışacak, farklı ortamlarda bulunacaklardır. Bu kurslarda eğitilen öğrencilerin el emeği göz nurunun bir şekilde değerlendirilmesi ve bir getirisinin olması gerekiyordu. Bu amaçla elektrik kontağı sonucu yanan ve belediye tarafından restore edilen, gelecekte kenti ziyaret eden misafirlere dinlenme eğlenme ve kültürel amaçlı hizmet edecek olan eski Şırahanı’nda üretilen ürünlerin sergilenmesi ve satışının yapılması amacıyla bir market açtık. Kurslarda elde edilen ürünler burada teşhir edilecektir diye konuştu. 25 Ağustos‘a kadar açık kalacak sergide 1500 civarında elişi ürün sergileniyor. Büyükşehir belediyesine bağlı kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ürünler sergilendi” diye konuştu. Boyacı mahallesi kursu sorumlusu öğretmen İlkay Koyuncular, sergide batik, makine nakışı, elişi ve süs eşyaları gibi değişik ürünlerin yer aldığını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *