ANASAYFA arrow right Eğitim

Küresel Eğitim Zirvesi: 175 milyon çocuğun eğitimine destek

Küresel Eğitim Zirvesi: 175 milyon çocuğun eğitimine destek
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2021 / 17.40
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2021 / 17.40
Kenya ve İngiltere'nin ev sahipliğinde toplanacak fonlarla önümüzdeki beş yıl içerisinde dünyada okul kapasiteleri 88 milyon artırılacak ve 175 milyon çocuğun eğitimine destek olunacak.

175 milyon çocuğun eğitim görebilmesi için Londra'da Küresel Eğitim Ortaklığı Zirvesi toplandı. Zirve, dünyanın en yoksul ülkelerinde eğitimi desteklemek için 5 milyar dolar yardım toplamayı umuyor.

BBC Türkçe'de yer alan haberde, Kenya ve İngiltere'nin ev sahipliğinde toplanacak fonlarla önümüzdeki beş yıl içerisinde dünyada okul kapasiteleri 88 milyon artırılacak ve 175 milyon çocuğun eğitimine destek olunacak.

Salgın yüzünden okula gidemeyen milyonlarca çocuğun, artık okula dönemeyebileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

İngiltere Eğitim için Küresel Ortaklık projesine 430 milyon sterlin (600 milyon dolar) vermeyi vaadediyor.

Zirvenin açılışını İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab yaptı.

Raab kız çocuklarının eğitimine yatırımın "ilerlemenin motoru" olduğunu, "daha iyi eğitim görmüş annelerin, ailelerinin sağlık ve refahını da artıracaklarını'" söyledi. Kız çocuklarının eğitimi "en büyük değişim sağlayıcı faktör" dedi.

Kız çocukları ve kadınların eğitimi konusunda yürüttüğü kampanya ile Nobel ödülü alan Pakistan'dan Malala Yousafzai de Londra'daki zirveye katılanlar arasındaydı.

Malala, zirvede yaptığı konuşmada, eğitime yapılacak yatırımın "toplumsal cinsiyetleri yüzünden eğitim olanaklarından mahrum olan kız çocukları için" özellikle önemli olduğuna dikkat çekti. Dünya çapında 130 milyon kız çocuğunun okula gidemediğini hatırlattı.

Kenya'nın dış işlerinden sorumlu devlet bakanı Raychel Omamo da pandeminin eğitimde yol açtığı kesintinin önemine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *