ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kurbanlık hayvanların kilosu 150-200 lira arasında satılıyor 

Kurbanlık hayvanların kilosu 150-200 lira arasında satılıyor 
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 18.58
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2020 / 21.45
Belirlenen yerler dışında kurbanlık satanlar cezalandırılıyor

Yurttaşların huzur ve güven içinde Kurban Bayramını geçirmeleri için her türlü önlem alındı. Alış veriş merkezlerinde polis devriyeleri sayısı artırıldı. Belediye zabıtası da piyasa kontrollerini sıklaştırdı.

Bu arada şehirlerarası yolcu taşımacılığında artan talepler üzerine bazı otobüs firmaları özellikle büyük şehirlerle, turistik bölgelere ek otobüs seferleri koydu. Daha önce yayınladığımız kurbanlık koyunların satışı için ayrılan yerler dışında koyun satanlar ve şehir için de sürülerini gezdirerek satış yapanlar hakkında ya sal işlem yapılıyor. Zira hayvan sürüleri gezerken pislikleriyle cadde ve sokakları kirletiyor.

Şehirde yaptığımız incelemeler sonunda çeşitli satış yerlerindeki kurbanlık koyun satış fiyatlarını tespit ettik. En ucuza koyunun canlı olarak kilosunun satışı 150 lira, en pahalı olarak besili kurbanlık koyunların canlı kilosunun satışı ise 200 liraya kadar çıkıyor. Bu yıl herkes kesesine göre kurbanlık koyun alma fırsatı buluyor. Normal bir kurbanlık 7500 liraya, çok iyi bir kurbanlık ise 20 bin liraya alınabiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *