ANASAYFA arrow right Güncel

Kurbanlık hayvan satışları üreticiyi memnun etti

Kurbanlık hayvan satışları üreticiyi memnun etti
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2020 / 20.25
GÜNCELLEME: 04 Ağustos 2020 / 20.25
Kurbanlık hayvanların tümünün satıldığını ifade eden Gaziantep Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Osman Türkman, üreticilerin satışlardan memnun kaldığını söyledi. “Kurban Bayramı’nda yaklaşık 80-90 bin küçükbaş, 12-13 bin büyükbaş hayvan kesildi” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı üreticilerin can simidi oldu

Pandemi dolayısıyla büyükbaş hayvan kesenlerin küçükbaş hayvana yöneldiğini kaydeden Başkan Türkman, “Bu süreçte insanlar çok fazla kalabalığa girmek istemedi. İmkanı olanlar ise kurbanlarını köylerdeki tanıdık üreticilerden aldı ve kalabalığa girmeden burada kesimini yaptılar. Pandemi sürecinin ister istemez satışlara bir etkisi oldu. Piknik sezonu olmadı, kimse mangal yapmadı. Dolayısıyla sürecin satışlara etkisi bu şekilde oldu. Ancak Kurban Bayramı üreticilerin can simidi oldu” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kentimizde bu rakamlara kesilecek hayvan göremedim

Türkman, Gaziantep’te küçükbaş kurbanlıkların kilosunun 25-27 lira, büyükbaş kurbanlıkların kilosunun ise 22-23 lira arasında değiştiğinin altını çizerken, “Bazı kurumlar 825 liraya veya 975 liraya kurban fiyatı belirlediler. Kentimizde bu rakamlara kesilecek hayvan göremedim. 50 kilogram bir hayvanı bin 250 liraya alırsanız. Durum böyleyse 975 liraya nasıl bir hayvan alınır? O nedenle vakıfların, derneklerin veya benzer ilgili kurumların bu rakamları açıklarken, iyice düşünmeleri gerekiyor” dedi.

Üretici temsilcilerinin de bu komisyonlarda olması lazım

Kurban fiyatlarını belirleme komisyonunun üreticilerin olmamasına sitem eden Gaziantep Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Osman Türkman, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “İllerde Vali veya görevlendireceği Vali Yardımcısı, İlçelerde Kaymakamın başkanlığında; Müftülük, Sağlık Müdürlüğü veya Sağlık Grup Başkanlığı, Tarım Müdürlüğü, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Belediye ve Türkiye Diyanet Vakfının temsilcileri Kurban Hizmetleri Komisyonu içerisinde yer alırken, hayvan üreticileri yer almıyor. Binlerce üreticimiz adına bu gibim komisyonlarda yer almamızın yanı sıra kasaplarında bulunması gerekiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *