ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kurban derilerinizi THK’na bağışlayın

Kurban derilerinizi THK’na bağışlayın
YAYINLAMA: 25 Ekim 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2021 / 15.18
Türk Hava Kurumu Şube başkanı Faik Aytekin, vatandaşların kurban derilerini Türk Hhava Kurumu’na bağışlamasını istedi.

Yılda bir kez yapılan bu kutsal görev sayesinde toplanılan gelirin tekrar milli servet olarak ülke için harcandığını dikkat çeken Aytekin, “Yapılan bağış, maaş, yol, sağlık, eğitim gibi hayati önem taşıyan güzellikler olarak tekrar bize geri dönecektir” dedi.

Tüm Müslüman ülkelerde olduğu gibi dinin gereği olarak ülkemizde de kurban kesildiğini ifade eden Türk Hava Kurumu Şube başkanı Faik Aytekin, biriken kurban derilerinin bir kısmının kullanılmak üzere saklandığını, bir kısmının da nerede ve ne şekilde değerlendirileceğini bilinmediğinden heba olduğunu söyledi.

THK kanalı ile ihtiyacı olanlara gidiyor

Faik Aytekin, “Kimimiz satıp paraya çevirirken ki bu dinimizce de büyük günahtır. Kimimiz de akıbetini kesinlikle bilmediğimiz yerlere veriyoruz. Oysa tek elden bir yerde toplansa ve heder olmayacak ehil yerlerde değer kazansa, o değerler maaş, yol, sağlık, eğitim vs gibi hayati önem taşıyan güzellikler olarak bizlere geri dönecektir. İşte bu güzellikler de büyük pay sahibi olan ve aracılık görevi gören Türk Hava Kurumu, vereceğiniz her derinin gelirini, Çocuk Esirgeme, Diyanet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, dul, yetim ve depremzedelere pay etmektedir. Türk Hava Kurumu’nun hizmetleri bunlarla da sınırlı değil, yeşil karttan aş evlerini, orman yangınını söndürmeden F-6’ların yapımına kadar birçok yardımı bir arada yapmaktadır. Kurban derileri toplamaya sadece Türk Hava Kurumu yetkilidir. Yılda bir kez yapılan bu kutsal göreve, kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağış yaparak pekiştirmiş olacaksınız” diye açıklama yaptı.

Bize ulaşmak çok kolay

Vatandaşların, bağış yapacakları deri ve bağırsakları Türk Hava Kurumu’na ait makbuzlar karşılığında mahalle muhtarlığına verebileceklerini kaydeden Aytekin, “Kaymakamlarımızın açtırdığı kesim yerlerindeki Türk Hava Kurumu görevlilerine veya anons yaparak araçlarla dolaşan kimlik ve kollarında kolluk taşıyan görevliye de kurban derileri verilebilir. Daha olmadı 231 10 42 nolu telefonla Şube Başkanlığı’ndan yardım isteyebilir. Değerli Gazianteplilerin, Türk Hava Kurumu’na yapacağı deri ve bağırsak bağışlarıyla bu dini vecibeyi tamamlayacağından ve ulu Önder Atatürk’ü şükranla yâd edebileceğinden emin bir şekilde tüm Gazianteplerin bayramını tebrik ederim” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *