ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kurban derilerini yırtmadan tuzlayarak koruyalım

Kurban derilerini yırtmadan tuzlayarak koruyalım
YAYINLAMA: 21 Ekim 2022 / 14.15
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2022 / 14.15
Kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na verelim

Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kesecekleri kurbanların derilerini Türk Hava Kurumu’na vermeleri en büyük bir hayırdır. Bu suretle hem sevap kazanmış oluyoruz, hem de yurt kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Kurbanlar kesilirken derilerin zedelenmemesine ve yırtılmamasına büyük özen göstermek gerekir. Zira deri değerinden çok şey kaybeder. Derilerin kokmaması için de her tarafını iyice tuzlayalım.

Kurban kesecek olan vatandaşların dikkat etmeleri gereken çok önemli bir husus kurban derisinin mümkün mertebe bıçak kaçırılıp delik deşik edilmeden itina ile yüzülmesi ve soğuduktan sonra da vakit geçirilmeden gerektiği şekilde tuzlanarak kokuşup bozulmasının önlenmesidir.

Nasıl olsa deriyi hayır kurumuna vereceğim düşüncesiyle kestiğimiz kurbanın derisinin ekonomik değerini düşürmeyelim. Kurbanlarımızın derisine bıçak kaçırmadan kirletmeden itina ile yüzelim. Vereceğimiz hayır kurumuna bağışlanıncaya kadar tuzlayarak serin bir yerde muhafaza edelim. Çünkü kazanacağımız sevap yaptığımız bağışın değeri ölçüsünde olacaktır.

Allah rızası için kanını aktaracağımız kurbanların din yönü kadar mali yönü ve sosyal yönü de önemlidir. Senede bir defa yerine getirdiğimiz bu ibadetten kemal derecesinde sevaba nail olabilmemiz için kestiğimiz kurbanların deri ve bağırsağını da değerlendirmeliyiz. Allah cümlemizi rızasına uygun amel işleyen kullardan eylesin.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *