ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kurban Bayramı’nda Türk Hava Kurumu’na 55 milyon liralık kurban derisi verildi

Kurban Bayramı’nda Türk Hava Kurumu’na 55 milyon liralık kurban derisi verildi
YAYINLAMA: 26 Ekim 2022 / 19.40
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2022 / 19.40
Vatandaşlar derilere verilen makbuzlardan, bağırsaklar için niçin verilmediğini soruyor

Kurban Bayramı’nda şehrimizde kesilen kurbanların derileriyle bağırsakları Türk Hava Kurumuna armağan edildi. Kurban derilerine karşılık makbuzlar toplayıcılar tarafından verilirken, bağırsaklara makbuz verilmedi. Bu nedenledir ki vatandaşlar bağırsakları hayır kurumuna teslim etmekte tereddüt gösterdi. Zira bağışlanan bağırsakların yerine ulaşıp ulaşmayacağı şüphe ile karşılandı.

Edinilen bilgilere göre şehrimizde vatandaşlar 24 bin 286 adet koyun derisi, 6 bin 881 keçi derisi ve 11 bin bağırsak Türk Hava Kurumuna armağan edildi. Toplanan deri ve bağırsaklar ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Koyun derisinin tanesi 1911 liradan keçi derisinin tanesi 800 liradan, bağırsağın tanesi ise 192 liradan satıldı. Koyun derilerinden 47 milyon 139 bin 126 lira, keçi derilerinden 5 milyon 504 bin 800 lira ve bağırsaklardan da 2 milyon 112 bin lira gelir elde edildi.

Şehrimizde vatandaşların yaptığı deri ve bağırsak bağışlarından toplam olarak 54 milyon 755 bin 925 lira gelir sağlandı. Elde edilen toplam gelir yasa gereğince Kızılay, Türk Hava Kurumu ve Çocuk Yuvası arasında eşit olarak pay edilecek.

Vatandaşlar önümüzdeki Kurban Bayramı’nda bağırsak içinde tesellüm makbuzu verilmesini istiyorlar. Bu suretle deriden daha fazla bağırsak bağışı yapılacağını, itimat temin edilmediği sürece kimsenin bağış yapmayacağını söylüyorlar. Konu üzerine ilgililerin hassasiyetle eğilmesi vatandaşların güvenlerinin sarsılmaması için çaba harcamaları isteniyor.

Yasa gereğince kurban derilerinin ve bağırsakların satın alınması yasak olmasına rağmen düne kadar özellikle kenar semtlerde deri ve bağırsak satın alanlara rastlandı. Bunlardan bazıları yakalanarak yasal işlem yapıldı, bazıları yakalanamadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *