ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuralsız kent!..

Kuralsız kent!..
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2022 / 14.45
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 14.45
Gaziantep son dönemlerde kuralsızlıkların hakim olduğu sahipsiz bir kent görünümünde… İsteyenin istediği yere tezgah açabildiği, yasak olmasına rağmen ana artellerinde motosikletlerin cirit attığı, gürültü kirliliğinin had safhaya ulaştığı kentte yaşamak her geçen gün daha da zorlaşıyor…

Yönetim ve denetim birimleri arasındaki koordinesizlik ve denetim yetersizliği yüzünden kuralların ihlali önlenemiyor.

Kent dışında birçok uygun alan bulunurken, yerleşimlerin tam orta yerinde tanker garajına izin vermenin hangi şehircilik anlayışıyla bağdaştığı bilinemiyor. Kente girişi yasak olan tanker ve tırlar, gece gündüz istedikleri saatte Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan bu garaja giriş çıkış yapabiliyorlar.

Yerleşim birimlerinin tam ortasında böyle bir garaja izin verilmesinin mantığını anlayamadıklarını söyleyen çevre sakinleri, “Motosikletler ana artellere giremeyecek deniyor, ana arteller motosikletlerin yarış pisti olarak kullanılıyor. Tır, tanker, kamyon gibi araçların kentin merkezine girmesinin yasak olduğu söyleniyor, kentin tam ortasına tanker garajına izin veriliyor. Gece düğün konvoyları, gündüzleri kasetçilerin gürültüsü kente yaşayanlar için ıstırap haline geldi. Uygulanmayacak, uyulmayacak ve denetlenmeyecek kurallar niçin konuluyor? Vatandaşı aldatmanın ve aptal yerine koymanın kime ne faydası var?” diye konuşuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *