ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuralları ihlal eden servis sürücüleri affedilmeyecek

Kuralları ihlal eden servis sürücüleri affedilmeyecek
YAYINLAMA: 25 Aralık 2022 / 20.53
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2022 / 20.53
Emniyet müdür yardımcısı Muharrem Deniz, yasaları ihlal eden servis sürücülerini affetmeyeceklerini belirterek, “Kanuna uymayan, yasayı ihlal eden olursa, ona acımayacağız. Çünkü, taşıdığınız çocukların canları size emanet” dedi.

Servisçiler odası, şoförler ve otomobilciler odası ile Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği servislerin sorunları konulu toplantının açılışında konuşan trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcısı Deniz, kendisinin çocuklarının da servisle okula gittiklerini, bir öğrenci velisi olarak servis araçlarının zaman zaman bazı yasa ihmalleri yaptıklarına tanık olduğunu belirtti. Yeni eğitim-öğretim yılının başladığını, genelgeye göre, her servis aracının koltuk sayısı kadar, emniyet kemeri taktırmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Deniz, “Aynı şekilde ilköğretim okulu öğrencileri taşıyan servislerde rehber öğretmen bulundurulacak. Hız yapılmaması için radar ve sivil ekiplerle denetim yapacağız. Denetimlerde, eksikleri görülen araçlar trafikten kesinlikle men edilecek” diye konuştu.

Deniz, servis araçlarında fazla yolcu alınması konusunda bu yıl sıkı denetim yapacaklarını, fazla öğrenci alınmaması konusunda dikkatli olmasını isteyerek, şöyle konuştu: “Servis sürücüleri şunu iyi bilsinler ki, yasa ihlali yapanlar kesinlikle affedilmeyecek. Bu çocukları bizler, sizlere emanet ettik. Her veli çocuğunun huzur içinde okula götürülüp getirildiğinden emin olmalı. Araçlarda, müzik dinlenmemesi, fazla yolcu alınmaması, sigara içilmemesi, camların kapalı tutulması gibi konularda duyarlı olmalısınız.”

Servisler odası başkanı Sedat Özden de öğrencileri bu yıl geçen yılki fiyatlarla taşıdıklarını, odaya kayıtlı bulunan 750 servis aracının fazla yolcu almadan eşit yolcu kapasitesi ve fiyat kırmadan öğrencileri taşımak istediklerini belirterek, “Yeni uygulama neyi gerektiriyorsa biz onu yerine getireceğiz. Bu konuda gerekli denetimleri biz oda olarak yapacağız. Trafik ekiplerimiz araçlarımızı denetlerken, fazla yolcu alınmaması konusunda da titizlik gösterirlerse memnun olacağız. Haksız rekabet önlemek için iç bünyemizde denetimleri sıklaştıracağız” diye konuştu.

Toplantıya, Şoförler odası başkanı Salman Çelik, trafik denetleme Şube müdürü Tahsin Demirel ve trafik tescil Şube müdürü İbrahim Turan ile birlikte yaklaşık 500 servis sürücüsü katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *