ANASAYFA arrow right Yaşam

Kurallara uyulmazsa bundan sonraki adım tamamen kapanma

Kurallara uyulmazsa bundan sonraki adım tamamen kapanma
YAYINLAMA: 01 Aralık 2020 / 21.09
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2020 / 21.15
Koronavirüs tedbirleri kapsamında lokantalar ve restoranlar artık paket servis ya da gel al şeklinde hizmet verecek

Konuyu Sabah’a değerlendiren Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, esnafı kurallara uymaları konusunda uyardı. “Kurallara uyulmadığı takdirde bu yasağın diğer adımı tamamen kapanma” dedi.

Esnafımızın daha çok dikkat etmesi lazım

Kapanmaların esnaflara ek yükler getireceğini belirten Bayrakçı, “Artık lokantalar ve restoranlar paket servis şeklinde çalışacak. Bu konuya esnafımızın daha çok dikkat etmesi lazım. Çünkü kurallara uyulmadığı takdirde tamamen kapanabilirler. İnşallah buna lüzum görülmeksizin bir an önce normal duruma geçilmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle sektörümüz ekonomik sıkıntı içerisinde

Gerekmedikçe sokağa çıkılmaması uyarısında bulunan Başkan Bayrakçı, “Sokağa çıkılacaksa da maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını istiyoruz. Esnafımızın ise paket servisinde ki kurallara uymaları gerekiyor. Zaten Koronavirüs salgını nedeniyle sektörümüz ekonomik sıkıntı içerisinde. Paket servis şeklinde çalışılması ister istemez işleri ve kazançları olumsuz olarak etkileyecektir. Alınan tedbirler neticesinde vaka sayıları düşerse sektörümüz de normal işleyişine dönebilir” şeklinde konuşma yaptı.

Tariflere uyulmadığı yönünde şikayetler alıyoruz

Başkan Bayrakçı, fiyat tarifeleriyle ilgili şikayetlerin arttığına dikkat çekerken, “Oda olarak, işletmelerin fiyat tarifelerine uymalarını sağlıyoruz. Ama uymayanların olduğu yönünde de şikayetler alıyoruz. Bunları gerek denetim yaptığımızda gerekse sosyal medya aracılığıyla bildiriyoruz. Bu tarifelere mutlaka uyulmasını istiyoruz. Çünkü müşteri hiçbir zaman mağdur edilmemeli, kentimizin bir ismi var. O nedenle tarifelere uymak çok ama çok önemli” diye açıklamada bulundu.

Bu zorlu süreçte esnaflarımızın rahat nefes alması gerekiyor

Esnafın yükünü azaltabilecek çalışmaların yapılmasını isteyen Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, konuşmasına şöyle devam etti: “Birçok işletmeci kiracı. Dolayısıyla kiralarda yüzde 50 oranında indirimlerin yanı sıra sigorta primlerinde ve vergiler de indirimler yapılmasını istiyoruz. Belediyelerimiz de ruhsat ve harçlarda kolaylıklar sağlamasını talep ediyoruz. Bu zorlu süreçte esnaflarımızın rahat nefes alması gerekiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *