ANASAYFA arrow right Güncel

Kurallara uymayanlara ağır cezalar kesilecek, meslekten men edilecek

Kurallara uymayanlara ağır cezalar kesilecek, meslekten men edilecek
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 21.26
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 22.16
İçişleri Bakanlığı’ndan sonra Gaziantep Valiliği de taksicilere yönelik artan şikayetler üzerine harekete geçti.

Kısa mesafede yolcu almama, araçların bakımsız ve kirli olması, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşulması, yüksek sesle yolcuların rahatsız edilmesi, sesli müzik açılması ve uygunsuz davranışlarda bulunulması halinde taksicilere ağır cezalar kesilecek.

Taksicilere yönelik denetimlerin devam ettiğini ifade eden Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili Ünal Akdoğan, taksicilere, kurallara uyma çağrısı yaptı, uymayanlara ağır cezalar kesileceğini hatta meslekten men edilebileceğini söyledi.

Amacımız halkımıza hizmet etmek

Taksicilerin kurallara harfiyen uyması gerektiğini belirten Akdoğan, “Zaman zaman taksiciler konusunda şikayetler aldık, ancak Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak, yapılan şikayetleri anında araştırdık, yapılması gerekeni yaptık. Kentte bulunan 2 bin 287 taksiciye belirli periyodik olarak kurallara uymaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Çünkü bizim amacımız halkımıza hizmet etmek. Dolayısıyla denetimlerle şikayetleri en aza indirdik” ifadelerini kullandı.

Sektör olarak hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkardık

Başkan Akdoğan, her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını kaydederken, “Geçmiş dönemde 500 aracımız çalışırken, şimdi 2 bin 287 aracımız çalışıyor. 500 araca yolcu bulamazken, pandemi döneminde taksiye olan talep arttı. Çünkü insanlar kalabalık ortamlara girmekten ve kalabalık seyahat etmek istemediklerinden taksiyi tercih ediyorlar. Sektör olarak hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkardık. Her bir esnafımıza eğitim verdik. Kaliteli hizmet verdiğimiz sürece sektörümüzü daha iyi noktalara taşırız. Vatandaşımız 324 11 80 nolu telefonu arayarak her türlü şikayetlerini bildirebilirler” açıklamasını yaptı.

Yıl sonuna kadar fiyat tarifesinde herhangi bir değişiklik yok

Taksicilere yönelik denetimlerin sürdüğünü vurgulayan Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili Ünal Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belirlenen kurallara uymayanlara para cezası kesilecek, eğer uymamaya devam ederse meslekten men edilecek. O nedenle kurallara uyulması azami derece önemli. Çünkü işimiz hizmet olduğu için bu hizmeti en iyi şekilde verebilmek için çalışmalıyız. Ayrıca yıl sonuna kadar fiyat tarifesinde herhangi bir değişiklik yok. Bu zorlu dönemde her sektör gibi bizler de elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *