ANASAYFA arrow right Yaşam

Kuraklık bu şekilde devam ederse gıdada çok büyük sıkıntı yaşanacak

Kuraklık bu şekilde devam ederse gıdada çok büyük sıkıntı yaşanacak
YAYINLAMA: 12 Ocak 2021 / 20.52
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2021 / 14.53
“Sokağa çıkma yasağında vatandaşlar, araba, elbise veya başka bir şey değil, makarna, ekmek, domates, pirinç, yağ aldı. Dolayısıyla kuraklık bu şekilde devam ederse, gıda arzında büyük sıkıntı yaşanacak. Market raflarını boş görebiliriz”

Kuraklığın tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Oğuzeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Uğur, yapımı devam eden barajların bir an önce tamamlanıp hayata geçirilmesinin elzem olduğunu anlattı. “Pandemi gibi bir süreçten geçerken, tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Sokağa çıkma yasağında vatandaşlar, araba, elbise veya başka bir şey değil, makarna, ekmek, domates, pirinç, yağ aldı. Dolayısıyla kuraklık bu şekilde devam ederse, gıda arzında büyük sıkıntı yaşanacak. Market raflarını bile boş görebiliriz. O nedenle yetkililerin bir an önce acil eylem planı hazırlayıp hayata geçirmesini ve barajların yapımının tamamlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fırat’ın yüzü Gaziantep’e çevrilmeli

Oğuzeli Ziraat Odası Başkanı Mustafa Uğur, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kurak bir yıl geçirdiğini hatırlatırken, tarımsal üretimde tehlike çanlarının çaldığını, kuraklığın çiftçileri tedirgin ve endişeye sevk ettiğini söyledi. “Her zaman söylediğimiz gibi kuraklık kaderimiz olmamalı. Yanı başımızda Fırat gibi büyük bir su kaynağı varken, çiftçilerimizin susuz tarım yapması içimizi acıtıyor. Yapılması gereken Fırat’ın yüzünü Gaziantep’e çevirmektir. Eğer bu yapılırsa, Gaziantep tarımda Türkiye’nin sözünü söyleyecek konuma gelebilir ve birim alanından daha fazla ürün elde edebiliriz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *