ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kur yükseldiğinde faiz değişmiyorsa sıcak para kaçar

Kur yükseldiğinde faiz değişmiyorsa sıcak para kaçar
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 19.23
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 19.23
Döviz kurlarındaki dalgalanmayla ilgili Eğilmez, 'Kur yükseldiğinde faiz değişmiyorsa sıcak para kaçar. Faizi sürekli artıramayacağımıza göre sıcak parayı sürekli tutmanın yolu yoktur' dedi.

Dün akşam yaşanan sert hareketler sonrası yeni güne de yükselişlerle başlayan dolar/TL ve euro/TL, gün ortasında da dalgalı seyrine devam etti. Döviz piyasalarında aşırı oynaklık dikkat çekerken dolar 7,48 seviyesini test ettikten sonra 7,33'e kadar çekildikten sonra tekrar 7,40 seviyesine geldi. Euro 9,09 seviyesinden 8,91'e indikten sonra 8,98 seviyesindeni işlem görüyor.

Döviz kurlarındaki dalgalanmayı değerlendiren eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Mahfi Eğilmez, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sıcak para faizin yükseldiği, kurun düştüğü ortamları sever. Kur yükseldiğinde faiz değişmiyorsa sıcak para kaçar. Faizi sürekli artıramayacağımıza göre sıcak parayı sürekli tutmanın yolu yoktur. Asıl olan doğrudan yatırımı çekebilmektir. Onun da yolu risk yaratmamaktır" dedi.

Eğilmez, "Risk almak başka şeydir, risk yaratmak başka şey. Risk alırsanız kazanabilirsiniz ama risk yaratırsanız kaybedeceğiniz kesindir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *