ANASAYFA arrow right Spor

Kulüplerimiz altyapı düzeyinde başlamalı

Kulüplerimiz altyapı düzeyinde başlamalı
YAYINLAMA: 09 Eylül 2021 / 16.24
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2021 / 16.24
Kadın futbolunda son günlerde gündeme gelen TFF'nın Süper lig takımlarına kadın futboluna katılım sağlaması yönünde yazı göndermesiyle birlikte farklı senaryolarda birlikte çizilirken buna karşılık bir tepki de 2. Lig ekiplerinden Doğuş Gold Asya Spor Kulübünden geldi.

TFF'nin kadın futbolunu gelişimi, teşvik konusunda yaptığı hamleye destek verdiklerini ve kendi kulüplerinin ise amaçlarının kadın futboluna geliştirmek olduğunu dile getiren Doğuş Gold Asya Spor Kulübü 2. Başkanı Ali Osman Ergül, bazı söylentilerin çıktığını ve Süper ligden takımların direkt 1. lige alınacağı söylentilerinin kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi.

Birçok takımın yatırımlar yaparak kadın futbolunu geliştirmeye çalıştığını belirten Ergül, bu hamlenin kadın futboluna darbe vuracağını dar olan oyucu havuzunu iyice daraltacağını ve birçok sponsorlu takımın desteğini çekilebileceğinin altını çizdi.

Gaziantep'i 2. ligde temsil etmeye hazırlanan Doğuş Gold Asya Spor Kulübü 2. Başkanı Ali Osman Ergül, kulüp olarak büyük projelerle bu işe girdiklerini ve kadın futboluna katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Henüz liglerde statüsü açıklanmadı. Büyük belirsizlik var. Diğer yandan da TFF erkeklerde Süper ligde yer alan kulüplere yazı göndererek kadın futbolunu teşvik noktasında bir çalışması mevcut. Bunu kulüp olarak sonuna kadar destekliyoruz, bundan çok mutlu oluruz. Ancak bazı söylentiler, duyumlar bu takımların direkt 1. ligden başlayacağı yönünde, ama bu doğru ve adaletli bir karar olmaz. Çünkü yıllarca bu işe emek veren yatırım yapan kulüplere haksızlık olur. Mesela biz kulüp olarak bu işe büyük yatırımlar yaptık ve önemli projelerimiz var" dedi.

Ali Osman Ergül, "Burada en mantıklı olan bu kulüplerimiz altyapı düzeyinde başlayarak gelmesi. Direkt rekabetin içine girmek yerine akademi olarak dahil olmaları hem kendileri hem kadın futboluna katkı sağlar. Eğer üstten başlayacaklarsa bu 3. ligden olmalı. Çünkü en adili bu! 3. ligden başlayıp; hak ederek, üreterek, katkı sağlayarak 1. lige çıkabilirler. Ama tersi bir kararla bu takımlar 1. lige alınırsa bu kadın futbolunu geliştirmekten çok darbe vurur. Çünkü zaten dar olan oyuncu havuzu iyice sıkışır, tekelleşir rekabet ortamı kaybolur dolayısıyla birçok sponsor buna tepki olarak sponsorluklarını çeker ve buda kadın futbolunu geliştirelim daha da geri götürür… Umarım en kısa sürede doğru karar verilerek liglerde statüsünün açıklanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Doğuş Gold Asya Spor Kulübü 2. Başkanı Ali Osman Ergül, kulüp olarak kadın futboluna yatırım yaptıklarını ve bunu ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile geniş çaplı şekilde paylaşacaklarını belirterek, "Mesela Doğuş Gold Asya Spor olarak biz kadın futboluna önemli yatırımlar yaptık. Kulübümüzün hedefi sadece Gaziantep değil, Güneydoğu ve Doğu'daki tüm yetenekli genç kızlarımızı kendi bünyemizde toplayıp spora kazandırmak istiyoruz. Bunun içinde Gaziantep’te dev tesis için çalışmamızı sürmekte ve uygun bir yer bulduğumuz takdirde Türkiye'nin önemli tesislerinden birisi olacak. Bu projemizi liglerin tam olarak netleşmesiyle birlikte kamuoyu ile geniş bir şekilde paylaşacağız. Biz böyle bir yatırımlar yaparken diğer yandan eğer adaletsizlik yapılırsa bu doğru olmaz" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *