ANASAYFA arrow right Spor

Kulüpler yeni TFF'den neler istedi?

Kulüpler yeni TFF'den neler istedi?
YAYINLAMA: 23 Haziran 2022 / 14.51
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2022 / 14.51
Hürriyet yazarı Tahir Kum, kulüplerin göreve yeni gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminden ağırlıklı olarak gelirlerin artırılmasına yönelik taleplerde bulunduğunu yazdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kuruluna tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. 

Büyükekşi'nin göreve başlamasının ardından kulüplerin yeni yönetimden taleplerini kaleme alan Tahir Kum, "Ağırlıklı olarak gelirlerini artırıcı düzenlemeler isteyen kulüpler, TFF Yönetim Kurulu toplantılarına her ligden birer başkanın gözlemci olarak katılması, Merkez Hakem Kurulu’nda Kulüpler Birliği’nin bir üye ile temsil edilmesi ve Türkiye Futbol Federasyonu personeline yönelik performans analizi yaptırılması gibi ilginç taleplerde de bulundu" ifadelerini kullandı.

Kum, kulüplerin TFF'den isteklerini şu şekilde sıraladı:

"1- Maç bileti gelirlerinin sinema, tiyatro, bale giriş ücretleri gibi yüzde 8 KDV oranına tabi tutulması.

2- Yeni sezon başlamadan önce 1. devrenin, devre arasında da 2. devrenin maç takviminin belirlenerek açıklanması.

3- MHK’da Kulüpler Birliği Vakfı’nın bir üye ile temsil edilmesi.

4- TFF Yönetim Kurulu toplantılarına her ligden birer başkanın gözlemci olarak katılması.

5- Passolig sözleşmesinin tekrar değerlendirilmesi, mümkünse yeni bir ihale yapılması.

6- Bir insan kaynakları şirketi ile anlaşarak TFF personeline yönelik performans analizi yaptırılması. Rapora göre çalışan sayısı ve maaş skalasının gözden geçirilmesi.

7- Türkiye Kupası’nın yayın gelirlerinin artırılması.

8- Yayın gelirlerinden TFF adına yapılan kesintilerin tekrar gözden geçirilmesi. İlginç ve radikal beklentiler... Üstelik bu yazdıklarımız, taleplerin 3’te 1’i. Kısacası kulüpler sadece talimatlarda değil Riva’da da kentsel dönüşüm istiyor. Umarım futboldaki bu eş başkanlık Türk futboluna zarar değil yarar getirir. Ben mi? “Kulüplere pek uyma başkanım” derim!"

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *