ANASAYFA arrow right Güncel

Kültür turizminde milyonlarca insanı Gaziantep’e getireceğiz

Kültür turizminde milyonlarca insanı Gaziantep’e getireceğiz
YAYINLAMA: 15 Haziran 2021 / 21.35
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2021 / 21.47
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Şahin, “Bu zor coğrafyada ve dönemde başarılar kendiliğinden olmadı. Şehrin sanayisi yüksek teknolojiye geçerken, kültür turizminde hak ettiğimiz milyonlarca insanı Gaziantep’e getireceğiz. Tarım ekonomisi tüm dünyanın en büyük meselesi. OECD bizi tesadüfen çağırmadı. 8 kategorinin her birini iyi çalıştık” dedi.
Şehirlerin yarıştığını, demokrasinin ve kalkınmanın yerelde başladığını anlatan Şahin, “Yerel diplomasi çok önemli. Ortak tematik alanlarda herkesin kazanacağı alanlarda yol gitmeliyiz. Bizde şehirde bunu yapıyoruz. Duracak, dinleyecek halimiz ve zamanımız yok, gaza basmamız lazım. Bu şehrin sağlıklı büyümesini sağlamalıyız. Eğitim, sağlık ve bilim şehri Gaziantep’te yeni hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Bunun içinde insanı merkeze alıp, insana yatırım yapmamız lazım” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Gaziantep gerek kültürü gerek ekonomi gerek gastronomi gerekse ihracatıyla her zaman ilkleri başaran ve kendi yağında kavrulmasını bilen şehirdir. Başkanımız, göreve başladığından beri kentimize önemli katkılar oldu. Dünyadaki 60 başarılı belediye başkanının arasına girmeyi başararak, Türkiye ve Gaziantep’in adını dünyaya duyurdu” ifadelerini kullandı.

Başkan Ay, “Pandemi döneminde herkes evine çekilirken, sahada ki meslektaşlarımız halkı doğru bilgilendirmek için canı pahasına gece-gündüz demeden çalıştı. Yerel basının ne kadar önemli bir misyona sahip olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla gazete, radyo ve televizyonların desteklenmesi ve yerel basına sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuşma yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *