ANASAYFA arrow right Güncel

Kullandığımız ürünlerde tamamen dışa bağımlıyız

YAYINLAMA: 31 Ocak 2023 / 14.03
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2023 / 14.03
Dent Life Diş Kliniği Kurucusu Diş Hekimi Büşra Polat, “Ağız içerisinde kullanılan dolgu, kanal tedavi malzemeleri ve çocuklarımız için kullandığımız ürünlerde tamamen dışa bağımlıyız diyebiliriz” dedi.

Malzemelerin yurt dışından geldiğini ve döviz ile aldıklarını belirten Polat, giderlerin de arttığına dikkat çekti. “İmplanttan sarf malzemelere kadar kullandığımız her türlü malzeme yurt dışından geliyor. Buna bağlı olarak ister istemez giderimiz artıyor. Kiralarımız, elektrik ve su faturaları arttı, personel maaşlarının yanı sıra sigorta primlerimiz yükseldi. İstemesek bile çarkı döndürmek ve ayakta kalmak için diş tedavilerine zam yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Diş Hekimi Polat, “Kullandığımız malzemelerin fiyatlarının yüzde 100 arttığını söyleyebiliriz. Çünkü aldığımız bir malzemeyi ilerleyen zamanlarda aynı fiyattan alamıyoruz. 100 liraya aldığımı bir ürünü 3 gün sonra 150 liraya alabiliyoruz. Yani fiyatlar hiçbir şekilde sabit kalmıyor. Buna istinaden firmalar ürünleri dolar ve Euro olarak satıyorlar. Örneğin; 100 dolar borcunuz var ve bir kısmını TL bazında öderseniz geriye kalanı yine dolar olarak hesaplıyorlar. Dolayısıyla döviz arttığında sizin de borcunuz artıyor” şeklinde konuştu.

“Kendimizde ödün vererek ve fedakârlık yaparak çarkı döndürmeye ve ayakta kalmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Polat, “Sanayi nasıl önemli ise diş hekimliği mesleği de o kadar önemli. Diş bakımı hiçbir zaman bitmez. O yüzden bu sektör her zaman var olacaktır. Lakin fiyat artışı konusunda hastalardan anlayış bekliyoruz” diye belirtti.

Ağız ve diş bakım konusuna değinen Polat, “Ağız bakımı çocuklarda doğumdan itibaren başlıyor. 2 yaşından sonra macunsuz, 4-5 başından sonra macunlu şekilde diş fırçalamaya başlayabilirler. Gece-gündüz günde en az 2 defa fırçalamak şart. Erken teşhis ve tedavilerde çocuklar gibi yetişkinlerde 6 ayda bir ağız ve diş muayenesini yaptırmalı. Geç müdahalelerde hem diş sorunları hem de maliyetler artıyor” açıklamasında bulundu.

Dent Life Diş Kliniği Kurucusu Diş Hekimi Büşra Polat, “Dişleri korumanın en iyi yolu fırçalamak. Genetikte önemli. “Çok fırçalıyorum, ama çürüyor” gibi şikayetler alıyoruz. O yüzden bu tür hastalarda ağız temizliği, bakımı ve kontrolü şart. “Dişimiz temizlettim, daha kötü oldu, dişimi temizlettim, dişimin midesi mi zayıfladı” gibi şehir efsaneleri çok fazla. Dişlerin 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. Çocuklara her türlü eğitim veriliyor, ancak diş konusunda biraz geri planda gibi. Dişin önemi hem velilere hem de çocuklara anlatılmalı. Ağız bakımı ve muayenesi şart. Doktora gidilmeden teşhis konulmaz. Kulaktan duyma bilgiler ve ilaçlarla tedavi yapılmamalı. Her ilaç diş ağrısına iyi gelmez. O yüzden teşhis ve tedavi için hekimin uygun gördüğü tedavi uygulanmalı. Dent Life Diş Kliniği olarak, diş ile ilgili tüm tedavileri uzman kadromuz ile yapıyoruz. Her türlü hizmeti kaliteli bir şekilde sunmaya hazırız.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *