ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Küçük Sanayi olmazsa büyük sanayi olmaz

Küçük Sanayi olmazsa büyük sanayi olmaz
YAYINLAMA: 13 Ekim 2022 / 14.48
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2022 / 14.48
Makina imalatçıları içini döktü

Küçük sanayi olmazsa büyük sanayinin olmayacağını, belli bir başarının yakaladığını, ancak başarının artması ve daha kaliteli ürün için dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten küçük Sanayi sitesi esnafı, “esnafımızın büyük bölümü ilkokul mezunu. Bu iş çok zor şartlar altında ve kendi imkanlarıyla yapıyorlar. Görüldüğü gibi hemen her şeyi yapabilen pek çok arkadaşımız, yaptıklarını pazarlama ve tanıtma konusunda ciddi sıkıntı çekiyor. Ancak bilinçli olarak tanıtım için çalışma yapılmıyor. Çok iyi üretim yapmanın yanında, bu işi bildiğini sanıp bilinçsizce yapanlarda var. Çelik’in yerine demir, naylonun yerine tahta kullananlar da olmadı mı? Ama şu ana kadar yapılanları denetleyen bir kuruluş olmadı” diye konuştu.

Sorunlarımızı ilgililere duyuramıyoruz

Sanayi odasının sorunlarıyla yeteri kadar ilgilenmediğini, belediyelerin altyapı konusunda adil hizmet vermediğini belirten Kalender, “Bir devlet yetkilisi geldiğinde sizin yanınıza geliyor, sizin yanınızda uçağı binip gidiyor. Onu, bir gün bizim yanımıza getirip ya da onu karşılarken bizi de buyur ettiniz mi? Oysa buraya gelen kişi beni görmeye geliyor, ama beni görmediği gibi benim başarım ya da sorunlarım hakkında hiçbir bilgiye sahip olmuyor. Sanayi odasından beklentimiz bize geldiğimizde çay kahve ikram edilmesi değil, sorunlarımızla ilgilenilmesi” dedi.

Asfalt üstüne asfalt çekiliyor

Kalender, hizmetin kentin her tarafına adil şekilde verilmesinin de altını çizerken, “Asfalt üstüne asfalt yapılıyor. Bizim yollarımız asfaltsız duruyor. İnsanlar ne yapıyorsa dürüst ve adil yapmalı” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Teknik eleman yetişmiyor

Ali Küçükparmak da son yıllarda teknik eleman yetişmediğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini belirtirken, “Çok iyi bir usta, çok iyi bir makine imalatçısı olabilirsiniz. Ama teknik kadro konusunda Gaziantep’te çok vahim bir durum var. İlköğretim sekiz yıla çıkınca teknik eleman yetiştirmemeye başladı. Eskiden çırak, kalfa ve ardından da usta yetişiyordu. Şimdi bir genç ortaokul liseyi okuyor, üniversiteyi tutturamayan ve öğrenme kabiliyetini geçirmiş adamlar kalıyor piyasada. Sanat okulları, atölyeleri teknik kadro vermeli. Sonra da bunlar bizde teknisyen olarak kalmalı. Gaziantep Sanayi odası, bu sorunla ilgili valiliğe mi baskı yapıyor. Milli eğitim Bakanlığının baskı yapıyor. Bilmem ama teknik eleman sıkıntısı çözülmeli. Bize işçi verilmelidir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *