ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Küçük Sanayi Bölgesi’ne Sağlık İstasyonu kuruluyor

Küçük Sanayi Bölgesi’ne Sağlık İstasyonu kuruluyor
YAYINLAMA: 08 Aralık 2021 / 15.15
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2021 / 15.15
Güzel ve yerinde bir teşebbüs

İstasyonda bir doktor, bir hemşire, bir de hasta bakıcı bulunacak. Küçük Sanayi Geliştirme Teşkilatı Gaziantep Bölge Müdürlüğü, sosyal hizmet binaları içinde bulunan sağlık istasyonu: Sanayi Sitesi kompleksi içindeki işyerlerinde viziteye çıkan bütün sigortalı işçilerin normal muayenelerini yapmak, herhangi bir iş kazası veya yaralanma durumlarında ilk tıbbi müdahalede bulunmak amacıyla 11 Nisan 1983 pazartesi günü hizmete açılacak.

Konu ile ilgili olarak bölge müdürlüğü ve Sigorta sağlık kurumu hastanesi baştapliğince yürütülen ortak çalışmalar sonucu yetkili makam ve mercilerden gerekli müsaade alınmış ve işlemler tamamlanmıştır.

Açılacak olan sağlık istasyonunda bir doktor, bir hemşire ve bir hasta bakıcı mesai saatleri dahilinde hizmete hazır olarak görev yapacaktır.

Bu suretle şehir merkezinden takriben 6 km uzaklıkta bulunan Sanayi Sitesi kompleksi içindeki işyerlerinde çalışan İşçilerin sağlık hizmetlerinden daha iyi yararlanmaları sağlanmış olacaktır. Ayrıca hastaneye gidiş ve gelişlerden ötürü kaybolan işgücü kazanılmış olacak ve de her an bir iş kazası ile karşı karşıya bulunan işçilere daha süratli sağlık hizmeti verilmiş olacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *