ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Küçük olsun, benim olsun zihniyetini yıkmalıyız”

“Küçük olsun, benim olsun zihniyetini yıkmalıyız”
YAYINLAMA: 06 Ocak 2021 / 13.43
GÜNCELLEME: 06 Ocak 2021 / 13.43

DYP Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinin hafta sonu yapılacak kongreleri için çalışmalar yoğunlaşırken, Şahinbey’e Cemal Altunbaş, Şehitkamil’e Yaşar Kaleoğlu adaylığını açıkladı. Adaylar, partinin gerçek sahiplerinin partiden dışlanmasını hazmedemediklerini belirtirken, bu arada Şahinbey’de 70 kişinin delegeliği için mahkemeye yapılan itirazdan 40’ı kabul edildi.

Altunbaş ile Kaleoğlu’nun adaylıklarını açıklamak için düzenlediği toplantıya çok sayıda partili katıldı. Altunbaş, partiye yıllardır emek veren, yönetimlerde görev alan, milletvekilliği yapanların bile delege yazılmadığını söyledi. Altunbaş, “Şahinbey, kentin büyük kalelerinden biridir. Bazıları neden il başkanlığı değil de, ilçe diye sorabilir. Partinin kalesinde gerekli düzeltmeler yapılacaktır” dedi.

Şahinbey ilçesi 400 delegeyle ilçe kongresine gidiyor. Bunun en az 200’ünün partiyle ilgisi alakası yok. Gerçek partiliyi yeniden kazanmak için ildeki haklarımdan feragat ediyor, Şahinbey’e aday oluyorum. Bu gücü de partililerden alıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Gelin yine DYP’yi 4 milletvekili çıkaracak seviyeye yükseltelim. Az olsun benim olsun zihniyetini yıkalım, çok olsun hepimizin ölsün zihniyetini hakim kılalım” dedi.

Şehitkamil İlçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Yaşar Kaleoğlu, DYP’nin bir bütün olduğunu ancak, bu bütünü milletvekili ve il başkanının bir yana, diğer partililerin de ayrı bir yana çektiğini söyleyerek anlamsız bir çekişme yaşandığını vurguladı. ‘Bir araya gelip DYP’yi şahlandırmıyoruz, neyin peşindeyiz?” diyen Kaleoğlu, “DYP Gaziantep’te 1991’de 4 milletvekilini gördü, ondan sonrası tamamen hüsran, bir milletvekili çıkardı. Biz oturup bunu düşünmeliyiz. İnsanları bir araya getir, menin hesabını yapmamız gerekirken, basit hesaplar peşinde koşup az olsun, benim olsun, hesabını güdenleri kınıyoruz. Bu parti bizim, büyütmemiz lazım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *