ANASAYFA arrow right Ekonomi

Küçük esnaf, pandemi sürecinde büyük yara aldı

Küçük esnaf, pandemi sürecinde büyük yara aldı
YAYINLAMA: 12 Mart 2021 / 20.34
GÜNCELLEME: 14 Mart 2021 / 20.28
Söylemez ve Büyükpasaj pasaj esnafı da hafta sonu yasaklarının kalkmasıyla Cumartesi günü dükkanlarının kilitlerini açtı. Esnaf, yasaklarının kalkmasının işlere etkisini, “Akmasa da damladı’ şeklinde yorumladı

Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, “Yasakların kalkması çarşıyı hareketlendirdi, ancak alışveriş açısından esnafa yansımadı” ifadelerini kullanırken, Büyükpasaj Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaz, “Çarşıdaki hareketliliğin işlere bir yansıması oldu” şeklinde konuştu.  

İnsanların tedirgin olduğunu, kalabalık ortama girmeye korktuğunu dile getirdi.

Uğur Azak, “Gaziler ile Mütercim Asım Caddelerinde yoğun insan sirkülasyonu var, bu kadar yoğunluğu insanların evde oturmak sıkılmasına, okulların açılmasına ve  65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının kalkması diyebiliriz. Bu yoğunluk işlere istediğimiz gibi yansımadı, ama ‘Akmasa da damladı’ yorumlarını yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Pasaj esnafının zorlu süreçte ayakta kalma mücadelesi verdiğinin altını çizen Başkan Azak, “Koronavirüs salgınından her sektör gibi küçük esnafta büyük bir yara aldı. Buna rağmen ayakta kalma, evimize ekmek götürme derdindeyiz, dolayısıyla her sabah dükkanlarımızı açmak zorundayız. Pasaja gelen müşteri kapasitesine bakacak olursak, yüzde 75-80 azalma oluğunu söyleyebiliriz. Geçmiş dönemlerde günde 5-6 bin kişi giriş-çıkış yaparken, bu rakam şu anda bin 500’lere kadar düşmüş durumda” ifadelerini kullandı.  

Sadece ve sadece önümüzü görmek istiyoruz

“Taşıma su ile değirmen dönmez” diyen Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, BAĞKUR primlerinin düşürülmesini isterken konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Zor günler geçiren esnafımıza can suyu olacak faizsiz ya da düşük faizli kredilerin verilmesini talep ediyoruz. Çünkü siftahsız kepengin yanı sıra borcu borçla kapatan esnafımız, günü kurtarmak derdinde. Sadece ve sadece önümüzü görmek istiyoruz.”

İnsanların sosyal mesafeye dikkat etmesi çok önemli

Büyükpasaj Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaz, “3,5 ay sonra ilk defa Cumartesi günü dükkanlarımızın kepenklerini açtık. Çarşıda bir hareketlilik yaşanırken, bu hareketliliğin işlere bir yansıması oldu. İnsanların sosyal mesafeye dikkat etmesi çok önemlidir. Çünkü sosyal mesafeli yaşam artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve Koronavirüs ile mücadelede önemli bir etkisi bulunuyor” açıklamasında bulundu.

BAĞKUR prim ödemelerinin, vergilerimizin, kredilerinin ertelenmesini istiyoruz

Hafta sonu kente turist kafilesi geldiğini ifade eden Başkan Yaz, “Pasajımız büyük AVM ama küçük AVM olarak kaldı. Her bir dükkanımızın ayrı bir tarihi değeri bulunmakta beraber, güler yüzlü bir şekilde müşterilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Evimize ekmek götürecek, çorbamızı kaynatacak kadar kazanıyoruz. BAĞKUR prim ödemelerinin, vergilerimizin, özel banka kredilerinin ertelenmesini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. Fatma Karabacak

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *