ANASAYFA arrow right Ekonomi

Küçük esnaf bitti, hizmet sektörü bitti

Küçük esnaf bitti, hizmet sektörü bitti
YAYINLAMA: 08 Nisan 2021 / 21.16
GÜNCELLEME: 08 Nisan 2021 / 21.16
Türkiye ekonomisi iflasın eşiğine geldi

Ülke ekonomisinin 12-13 yıldan beri kötüye gittiği tespitini yapan Siyaset Bilimi Uzmanı Abdullah Yeniekinci, Türkiye’nin ekonomik anlamda iflasın eşiğine geldiğini söyledi.

“Ekonomiyi her ne kadar şahlanmış gibi gösterseler de halkımız neyin ne olduğunu çok iyi biliyor ve her şeyin farkındalar. Ülkenin bel kemiği olan küçük esnaf bitti, hizmet sektörü bitti. Dolayısıyla erken seçimin olması kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

Amirallerin bildirisini de değerlendiren Yeniekinci, “Emekli askerlerimizin yaptığı açıklamayı her parti çok farklı değerlendirdi. Tüm siyasi partileri siyasi malzeme çıkartmaya, rant elde etmeye çalıştı. Emekli askerlerimizin sadece Türkiye’nin uluslararası güvenliğini ilgilendiren konu hakkında görüş bildirdiler. Montrö Sözleşmesi ile boğazların önemi bir kez daha vurgulanmış oldu. Bu bildiriyi ‘Darbe’ yapılacak şeklinde değerlendirmek siyasi ranta girer” açıklamasını yaptı.
Üçüncü bir ittifak oluşacak ve
yakında ortaya çıkacak
Yeniekinci, yeni partilerin kurulduğunu, kurulmaya da devam ettiğini kaydederken, kurulan partilere bakıldığında üçüncü bir ittifakın oluşacağını ve bu sürecin yakın bir tarihte ortaya çıkacağının altını çizdi. “Uluslararası güvenlik ve ekonomi olmak üzere ülke dış politikasını iki başlık altında ele almak gerekiyor. Hem uluslararası güvenlik hem de ekonomi de sınıfta kaldık. Açıklanan raporlarda da bunu çok rahat bir şekilde görebiliriz. Kısacası iktidara gelecek partiyi karanlık bir tablo bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Siyaset Bilimi Uzmanı Abdullah Yeniekinci, “Pandemi ile mi yoksa ekonomi ile mi mücadele ettiğimizi bilmemiz gerekiyor. Pandemi ile mücadele edildiği bir dönemde kongreler ‘Lebaleb’ doldurularak yapıldı. Sokakta bir gariban kurala uymadığında hiç acımadan gözünün yaşına bakmadan ceza kesilirken, kongreleri dolduranlara neden ceza kesilmiyor?” diye sordu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *