ANASAYFA arrow right Ekonomi

Küçük esnaf batma noktasına geldi

Küçük esnaf batma noktasına geldi
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 21.04
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 21.54
Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası ve Büyükpasaj Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaz, borcunu ödeyemeyen esnafın icralarla uğraştığını söyledi

Esnafın yardımlaşma ve imece usulü ile ayakta durduğunu kaydeden Yaz, “3 ay süreyle verilecek olan 1000 lira nakdi ve 750 lira kira yardımından ayrım yapılmaksızın herkesin faydalanmasını istiyoruz. Kendim için değil üyelerim ve pasaj için istiyorum. Küçük esnaf batma noktasına geldi” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle esnafın yaralarının her geçen gün büyüdüğünü Başkan Yaz, kapanan esnaf sayısının arttığının altını çizdi. “Duyduğumuz kadarıyla çoğu esnaf icralık olduğundan Gaziantep, icralarda ilk sıralarda yer alıyor” dedi ve ekledi: “Kiralık ve satılık dükkan sayılarında çok artış oldu. Bunun temel sebebi ekonomi. Çarşıda merkezde bir dükkanın kirası 15-20 bin TL. Ekonomi böyle devam ederse kiralık ve satılık dükkan sayısı daha artacak.”

İşlerin kötü olduğunu hatırlatan Yaz, “Pandemi nedeniyle yaralarımız büyümeye devam ediyor. Bu yaralar büyüdüğünde hükümetin esnafa yardım elini uzatması gerekiyor. Çünkü 1000 lira nakdi ve 750 kira desteğiyle yaralar kapanmıyor ve birçok üyemiz bundan yararlanamadı. Devletimiz ve hükümetimizin yanındayız ama bu desteğin ayırt etmeden herkese verilmesi gerekirdi. Belediyeler esnafa yardım etti ancak yine bizim üyelere yardım edilmedi” diye sordu.

Esnaf ayakta durmakta zorlanıyor, kredilerini ödemiyor

Ürünlerin dolara bağlı olarak zamlandığını açıklayan Yaz, “Esnaf bu durumda mağdur oluyor. Esnaf kapalı, marketler çalışıyor ve marketlerde elektronik ürünler satılıyor. O zaman kapalı olan esnafın günahı ne? İşler gün geçtikçe düşüyor. Esnaf ayakta durmakta zorlanıyor, kredilerini ödeyemiyor, gerçekten çok zor durumda” şeklinde konuştu.Fatma Karabacak

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *