ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kuaförler de krizden yakınıyor

Kuaförler de krizden yakınıyor
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2020 / 15.29
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2020 / 15.29
Kriz kuaförleri fena vurdu. Artık çoğu insanın saç boyatmak veya -saç yaptırmak için değil, yalnızca saçını kestirmek amacıyla kuaföre geldiği bildirildi.

Kadın kuaförü Memik Kavuş, esnaf olarak krizden büyük ölçüde etkilendiklerini vurgularken, “Her şeyin maliyeti yükseliyor. Çalışan veya ev hanımı olan müşterilerimizin sayısında büyük düşme oldu. Eskiden daha çok çalışan kesimden müşterilerimiz oluyordu, çünkü aldıkları maaş yeterli olduğundan kuaföre gelebiliyorlardı, ama şimdi öyle değil. Memurların aldığı maaş yeterli olmadığı için eskisi gibi kuaföre gelmiyor” dedi. Ev hanımlarının lüks olarak düşündükleri kuaför ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kaldığını vurgulayan Kavuş, “Kriz karşısında ayakta kalmaya çalışıyoruz. Biz küçük esnaf ne kadar ağlarsak ağlayalım hükümete geyik muhabbeti geliyor. Esnaf vergisini ödeyemez durumda. Hükümet ise saltanatını sürdürmek peşinde” diye konuştu.

Kuaför Ahmet Önel ekonomik krizden etkilenmeyen esnaf kalmadığını söylerken,” Kriz esnafı çok kötü vurdu. Her şeye zam gelmesine rağmen geçen yılın fiyatıyla çalışıyoruz. Kullandığımız sprey, jöle, boya vb. malzemeler yüzde 80 zamlandı. Müşteride de azalma oldu. Fakat emeğe ve işçiliğe zam yapamadık. Bunu da müşteriye yansıtmadık. Krizi ayakta kalarak geçirebilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu. Önceki yıllarda bayram öncesi işlerin çok iyi olduğunu kaydeden kuaför Hatice Yener, Bu yıl kriz çok kötü etkiledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *