ANASAYFA arrow right Yaşam

Kuaförler açıldı, ama risk çok fazla

Kuaförler açıldı, ama risk çok fazla
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2020 / 21.29
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2020 / 18.58
“Normalleşme” süreci kapsamında açılan kuaför salonları, yeni bir düzenlemeyle çalışmaya başladı

Türkiye’de salgında “normalleşme” süreciyle birlikte kuaförler ve güzellik merkezleri açıldı. Yeni kurallar çerçevesinde çalışacak olan kuaför ve güzellik merkezlerinde sosyal mesafe kuralına uyulması, randevu sistemiyle çalışılması ve maske takılması zorunlu. Peki, yeni kararlarla çalışacak olan kuaför salonlarının işletmecileri, kararı nasıl karşıladı ve salgın sürecinde ne tür sorunlarla karşı karşıya kaldılar? Kimisi kararı olumlu karşılarken, kimisi değişen bir şey olmadığını, müşterinin gelmediğini söyledi.

‘Günde 8 müşteriden fazla almıyoruz’

Kadın kuaförü Ahmet Balcı, “kuaförlerin açılma kararını olumlu karşıladığını söyledi. Balcı, “Biz kapalı kaldığımız süre içerisinde kredi kartıyla ödemler yaptık. Maddi olarak olumsuz etkilendik. Günlük çalışıp, kazandığımızı yiyen insanlarız. Bunun dışında ayrıca bir gelirimiz yok. Üç kişi çalışıyoruz. Kapalı olmasından daha iyi olacağı kesin. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. İçeriye iki müşteriden fazlasını almıyoruz. Günde 8 müşteriden fazla alamıyoruz. Fiyatlarımızda bir değişme olmadı. Evet, bizde duyduk fiyat artıranların olduğunu. Ama bizde fiyat değişmedi” dedi.

‘Dükkanı satmaya karar verdim’

Salgın süreci boyunca kapalı olduğunu, ancak kira ve diğer faturaların ödemesini yapmaya devam ettiğini söyleyen bir diğer kadın kuaför ise, salgın sürecinde kuaförlerin kapanmasıyla birlikte ekonomik olarak zorlandıklarını belirtti. İki yıl önce açmış oldukları kuaför dükkanında salgından önce işlerinin iyi gittiğini, ancak bu süreçte kiralarını ödeyecek herhangi bir gelirleri olmadığı için kapatmayı düşündüklerini söyleyen kadın kuaför salonu işletmecisi, “İki kadın birlikte çalışıyoruz. Salgının ilk görüldüğü aydan itibaren dükkanımız kapalı. Ama kira, elektrik ve su faturalarını ödemeye devam ettik. Ben kazandığım parayla evime az da olsa para götürebiliyordum. Dükkan kapalı kaldığı sürece çalışamadık. Ama şimdi açıldı. İki gündür, dükkanımız açık. Ama kimse gelmiyor. Siz gelmeden önce, dükkan sahibi geldi, kirayı istedi. Ben de, verecek param yok, ödeyemem, dedim. Yani şu anda para kazanmıyorum. Dükkan sahibine, dükkanı satışa çıkardım, dedim. Para kazanamıyorum, kimse de gelmiyor. Ben de dükkanı satmaya karar verdim” dedi. Esra Aydın

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *