ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Krizin ortaya çıkmasında bankaların sorumluluğu büyük”

“Krizin ortaya çıkmasında bankaların sorumluluğu büyük”
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.05
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.05

Tüketici Demeği Başkanı Mesut Ölçal, demek olarak bankaların son dönemlerdeki uygulamalarına karşı her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, bazı bankaların müşteriye karşı takındığı tutum ve tavırları hoş karşılamadıklarını vurguladı. Bugün ülkenin içinde bulunduğu durumdan bankaların da sorumlu olduğunu ifade etti.

Ölçal, “Krizin ortaya çıkmasında bankaların sorumluluğu büyük. Özellikle bazı bankalar müşteriye dürüst davranmıyor. Bankalarda yapılan işlemler sırasında değişik isimler altında ücret alınıyor bunlar tepkilere yol açı-' yor. Kredi kartlarında aynı sorun var. Bir taksiti ödenmezse hemen yüksek oranda faizler işletiliyor. Bazı bankalar kredi kartlarının borçlarını taksitlendirmeye yanaşmıyor. Kredi kartıyla yapılan harcamalara bazı bankalar belli oranda sürekli gecikme zammı uyguluyor, ama müşterinin bunlardan haberi yok. Yani vatandaşlar çok sık şekilde aldatılıyor, fakat habersiz.

Tüketici sözleşmeyi tam okumadığından sonuçta tüm bunların bedelini ödüyor. Tüketiciler kredi kartı ekstresini mutlaka okusun ve incelesin. Tüm olumsuz işlemlere tepki gösterilirse bankalar da kendilerine çeki düzen verir. Sivil toplum örgütlerinin yapacağı her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *