ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Krize rağmen güzel şeyler de oluyor”

“Krize rağmen güzel şeyler de oluyor”
YAYINLAMA: 24 Şubat 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 24 Şubat 2021 / 13.32

Türkiye’nin, son dönemlerde kriz ve ciddi problemlerle uğraşmasına rağmen büyük başarılara ve değişimlere de imza attığını söyleyen OSB Başkanı Akif Ekici, ekonomi, spor, sosyal ve kültürel alanlarda başarıların birbirini izlediğini açıkladı. Ekici, aynı değişimi ve başarıyı siyasette de görmek istediklerini vurguladı.

FIFA 2002 Dünya Kupası’na katılan A Milli Futbol takımının gösterdiği başarıların öneminin çok büyük olduğunu ve insanları günlük sıkıntılardan biraz olsun uzaklaştırdığını vurgulayan Ekici, ekonomi alanında dünya devreleriyle rekabet eden şirketler, sosyal ve kültürel alanda ödül alan yapıtlar ve sanatçıların olmasının güzel ve gelecek açısından umut verici olduğunu kaydetti.

OSB Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde hakim olan siyasi anlayış için bunları söylemek zor. Bu anlayışın artık değişmesi gerektiğine inanıyorum. Şunu sen yaptın, bunu ben yaptım dönemi çağdışı bir yaklaşımdır. Ortak amaç uğruna, bir takım gibi çalışmak gerekiyor. Bireysel başarılar dönemi artık bitmiştir. Türkiye de siyaset hariç her alanda değişimleri görmekteyiz. Şu an hakim olan siyasi anlayış, adeta yaşanacak değişim ve güzelliklerin önünü tıkamaktadır.”

Siyasilerin, diğer alanlarda ve dünyadaki değişimleri görerek siyaset yapmak zorunda olduklarını hatırlatan Ekici, “AB’ye giden yolda yapmamız gerekenlerin birçoğu hala yapılmamıştır. Bunun nedeni ise bir takım gibi bir araya gelinmemesidir. Bir an önce uyum içerisinde, AB’yi zorlamamız gerekiyor. Yakında tatile gidecek olan siyasetçilerin bu sorunlara çözüm bulmaları gerek. Sorunlar çözüldüğünde tatilli hak etmiş olurlar. Tatil dönüşü bir takım şeyler için geç kalınmış olabilir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *